Doktor Adnan Bağrıaçık: Başarısızlığın Altında Bilimi Kullanmama Gerçeği Yatıyor

Güreş, futbol ve basketbol milli takımları eski doktoru Adnan Bağrıaçık, güreş ve halter milli takımlarının...

Güreş, futbol ve basketbol milli takımları eski doktoru Adnan Bağrıaçık, güreş ve halter milli takımlarının başarısızlığının altında bilimi kullanmama gerçeğinin yattığını söyledi.

Düzenlenen spor faaliyetlerinin içinde tarihin en eski organizasyonu olan olimpiyat oyunlarının 30. Londra'da 27 Temmuz - 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapıldı. Oyunlar bitti ama tartışmalar hala sürüyor.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda ardı ardına kazanılan altın, gümüş ve bronz madalyaların geldiği branşlar olan halterde sıfır çekilmesi, güreşte ise bir bronz madalya ile yetinilmesinin yankıları sürerken yıllarca güreş, futbol ve basketbol milli takımlarında doktorluk yapan Operator Doktor Adnan Bağrıaçık, milli takımların bilimde sınıfta kaldığını, başarısızlığın da bundan kaynaklandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bağrıaçık, Cihan'a yaptığı açıklamada ata sporumuz güreş ve son yıllarda olimpiyatlarda ülkemiz insanını altın madalyaya alıştırmış halter de Türk sporunun 20 yıl geri gittiğini iddia etti.

FEVZİ ŞEKER GÜREŞ KAMPINDA KALP KRİZİNDEN ÖLÜYOR KAMPTA DOKTOR YOK

Güreşçilerin ve özellikle de bayan haltercilerin başarısızlığının altında aşırı derecede kilo düşmesi ve ergojenik yardımda eksikliklerin olduğunu ileri süren Bağrıaçık, “Güreşin eski federasyon başkanlarından Esat Güçhan'la temeli atılan, Saadettin Tantan’la kurulan sistem rahmetli İsmail Demirci’yle güreşte zirve yapmıştı. O zamandan sonra sadece elde kalan mirasları yedik." diyerek, şunları söyledi:

Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik direktörü Fevzi Şeker antreman sonu kalp krizi geçiriyor, kampta doktor yok. Daha doğrusu hiçbir kampta sabit doktor yok, fizyoterapist yok. Başarısız olan tüm sporcuların en önemli sorununun psikolojik antrenman eksikliği olduğu akla geliyor.”

Olimpiyatların çok önemli organizasyonlar olduğunun altını çizen Doktor Adnan Bağrıaçık, “Uluslar arası tüm organizasyonlarda hele hele olimpiyat gibi bir organizasyonda her sporcunun bir psikologu olmalıdır. Futbol ve basketbol gibi takım sporlarında profesyonel kulüplerin hepsinde bu varken amatör branşlarda bunun eksikliği gün gibi ortadadır. Bu branşlarda diyetisyen katkısı da maalesef eksikliğini hissettirmiştir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Devletin spora bakışının son yıllarda artan oranda kendini hissettirdiğine de değinen Doktor Bağrıaçık, "Devletin spora bakış açısı ortadadır. Cumhuriyet tarihinin şu ana kadar ki en büyük imkanları sunulmaktadır. Bunun karşılığı da alınamamaktadır. Başarısız branşlar suçu kendinde aramalı, eksiklerini bilmeli, ekip çalışmasını ekibin sayısını artırmayı başarmalıdır.” dedi.

Olimpiyatlara hazırlanan Serbest Güreş Milli Takımı'nın kampında başantrenör olarak görev yapan Fevzi Şeker'in kalp krizi geçirmesi ve buna müdahale edecek bir doktor olmadığı için hayatını kaybetmesini hala anlayamadığını da belirten Doktor Bağrıaçık, güreş, futbol ve basketbolun A Milli Takımlar düzeyinde uzun süre doktorluğunu yapmıştı.

Adnan Bağrıaçık son olarak milli takım kamplarının özellikle amatör branşlarda yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: