Manisa’nın Soma ilçesindeki sağlık çalışanları, geçtiğimiz yıl Gaziantep’te görev yaptığı hastanede uğradığı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ı ölümünün birinci yılında andı. Sağlıkçılar, şiddeti önleme adına yapılacak çok şey olduğunu, fakat atılan hiçbir adımın olmadığını söylediler.
Soma Devlet Hastanesi’nde görev yapan Türk Sağlık Sen ve Tabip Odası üyesi doktorlar ve sağlık çalışanları, geçtiğimiz yıl Gaziantep’te görev yaptığı hastanede uğradığı bıçaklı saldırıcı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan’ı ölümünün birinci yılında andı. Soma Devlet Hastanesi Başhekimlik binası önünde gerçekleşen anmaya, Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rüştü Parlakgüneş’in yanı sıra doktor ve sağlıkçılar katıldı.
Doktorlar ve katılımcılar, Dr. Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra, ilk olarak Soma Devlet Hastanesi doktorlarından Ahmet Bağcıoğlu konuştu. Bağcıoğlu, "Dr. Ersin’i unutmak mümkün değil. Zaman hızla akıp geçiyor. Tam bir sene olmuş meslektaşımız Ersin’in katledilmesinin üzerinden. Sağlık ortamlarında şiddet her zaman var. Ama giderek ivmeleniyor. Bunun çeşitli sebepleri var. Yapılacak çok sey var. Bugün buraya gelerek bir arada durarak, meslektaşımız Dr. Ersin’in unutmadığımızı söyleyerek, yapılması gereken en önemli şeyi yapmış oldunuz. Haklarınıza, mesleğinize, onurunuza, emeğinize, meslek odalarınıza ve sendikalarınıza sahip çıkın" dedi.
Meslektaşları adına basın açıklaması yapan Manisa Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Yakup Gökhan Doğramacı ise, şunları dile getirdi: "Dr. Ersin Arslancan, Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeye devam ediyor. Ortada sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Sağlık Bakanı değişti, sağlık sisteminde düzelme denecek hiçbir adım atılmadığı gibi atılma niyeti de yok. Ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var. Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, 7/24 esnek, kuralsız ve baskı altında çalıştırılma var. Özel sektörde güvencesiz, parasını alamadan kölelik koşullarında çalışma var. Siyasetçiler yöneticiler tarafından küçük düşürülme hedef gösterilme var. Tüm bunların sonucunda bozuk bir sağlık sistemi, tedavi olamayan hastalar, çalışanlara yönelmiş öfke ve şiddet var. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz. Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz. 17 Nisan 2012 günü öldürülen meslektaşımız Dr. Ersin Arslancan’ı anıp Türkiye’de sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacağız. Bu eylem ve etkinliklerimizdeki temel amacımız önemli yanlışlar olduğu ortada bulunan Türkiye sağlık ortamına katkı sağlamaktır."
Yapılan konuşmaların ardından, anma töreni yapılan lokma hayrı ile son buldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz