Doktor Balıklar Bodrum'da

Muğla'nın Bodrum ilçesine getirilen doktor balıklara turistler ilgi gösterdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine getirilen doktor balıklara turistler ilgi gösterdi.

Bodrum'da yeni açılan bir mekan turistlerin özellikle de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ankaralı bir işletmeci olan Atilla Baysal açtığı akvaryum dolu mekanın da turistlere hizmet veriyor. Balıkların faydası hakkında bilgi veren Atilla Baysal dünyaca ünlü bu balıkların sedef hastalığına iyi geldiğini belirterek "Kendi balığımızın kendi ülkemizde yeteri kadar tanıtılamadığını ve yaygınlaştırılamadığını düşünerek burayı açtım. Doğal pedikür yapan bu balıklar insanları sağlıklı bir ayağa kavuşturuyor. Ben buraya gelen yabancı turistlere bu balıkları tanıtıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Literatürdeki adı Gara Rufa olan balıkların anavatanı Sivas'ın Kangal İlçesi civarındaki dere ve durgun su yatakları gösteriliyor. Dişleri olmayan balıklar suyun yumuşattığı ciltteki ölü deriyi emerek cildi pürüzsüz hale gelene kadar temizliyor. Minik balıklar ölü deriyi ciltte emerken yaptıkları dudak hareketleri ile de masaj hissi veriyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: