Doktor Hastaneye Geri Döndü: Dr. Dre'den 15 Yıldır Beklenen Haber

Eminem'i bizlere kazandıran adam, gangsta rap'in babası, Batı Yakası'nın onulmaz savunucusu, Beats'in mimarı, hip hop dünyasının ilk milyarderi Dr. Dre'den o hayırlı haber geldi!

Müzik dünyasındaki yeri Dr. Dre kadar büyük olup da bu kadar az albüm yapmış bir kişi daha var mıdır? Sanmıyoruz. Rap dünyasının doğumundan bugün geldiği hâle kadar pek çok noktasında en az bir dokunuşu olan bu doktor, bir tek kendisini tedavi edemedi yıllardır. Genelde stüdyo camlarının arka tarafında olmayı tercih etti; prodüktörlüğünü üstlendiği onlarca hite rağmen kariyerini sadece iki solo albüm ile süsleyebildi. 1992 tarihli The Chronic ve 1999 tarihli 2001.

Bu yüzden sizlerle az sonra paylaşacağımız duyuru baya devasa bir haber niteliği taşıyor. Apple Music’in rakiplerine (meali: Spotify’a) karşı en büyük üstünlüğü olarak lanse ettiği Beats 1 radyosunda The Pharmacy (Eczane) adlı bir düzenli program yapan efsane rapçi, burada 15 yılı aşkın bir süreden sonra ilk albümünü çıkartacağını resmen açıkladı.

Reklam
Reklam

Dre bu yeni albümünü kurucularından olduğu N.W.A.'yi anlatan Straight Outta Compton setini ziyaret ettikten sonra karar vermiş. “Çekimler sırasında kendimi stüdyoya gitmek zorunda gibi hissettim. Film bana o kadar ilham verdi ki, bir albüm kaydına başladım” diye anlatıyor Dre. Albüm de zaten filme bir nevi soundtrack görevi üstlenecek. E Dr. Dre bir kayıt yapınca, insanlar da üzerine üşüşmüşler elbette. Kendrick Lamar, Xzibit, Ice Cube, Snoop Dogg ve tabii ki Eminem albümün konuk sanatçıları arasında. Yeni albüm “Compton: A Soundtrack by Dr. Dre” 7 Ağustos’ta iTunes ve Apple Music’e özel olarak piyasaya sürülecek.