Doktor ve hemşireler korosu hastalar için söyledi

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde doktor, hemşire ve idari personelden kurulan koro şarkılarla...

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde doktor, hemşire ve idari personelden kurulan koro şarkılarla dinleyenleri mest etti. Hastane konferans salonunda Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlik çerçevesinde sahne alan koro Nihavend ve hicaz makamında şarkılar seslendirdi.

TRT sanatçısı koro şefi Suat Yıldırım ve TRT saz ekibinin eşlik ettiği koroda doktor ve hemşirelerin solo şarkılardaki performansı büyük alkış aldı. Hastanede çalışan doktorlar, hasta ve hasta yakınlarının da izlediği konser yaklaşık 2,5 saat sürdü. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Müşteşarı Nihat Tosun’un eşlerinin de izlediği konserde koro ilk bölümde Nihavend şarkılar seslendirdi. Azeri şarkılarla, Yıldırım Gürses’in unutulmaz eserlerinden örneklerin icra edildiği konserin ikinci bölümünde ise Hicaz makamında şarkılar koro ve izleyiciler tarafından hep birlikte söylendi.

Reklam
Reklam

Şef Suat Yıldırım’ın son bölümde koroyu doktor önlüğü giyerek yönetmesi renkli görüntülere sebep oldu. Hastane personeli etkinlikle hem stres attı hemde Tıp Bayramı kutlamalarına renk kattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: