Doktor vekiller yardıma gittikleri Kenya’dan döndü

Doktor milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Dt. Süleyman Gündüz, beraberlerinde meslektaşları Mehmet Güllüoğlu ile gittikleri Kenya’dan...

Doktor milletvekilleri Murtaza Yetiş ve Dt. Süleyman Gündüz, beraberlerinde meslektaşları Mehmet Güllüoğlu ile gittikleri Kenya’dan döndü. Yeryüzü Doktorları çatısı altında 3 gün önce bölgeye giden vekiller, insanlığın bölgeye daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.
Bu sabah Türkiye’ye dönen gönüllüler, Atatürk Havalimanı'nda Kenya-Somali sınırındaki Dadaab Kampı izlenimlerini anlattı.
Süleyman Gündüz, Afrika boynuzunda büyük bir trajedi yaşandığını, insanlığın planlı şekilde bölgeye daha fazla ilgi gösterip, yardım etmesi gerektiğini ifade etti.
Murtaza Yetiş de Dadaab Kampı’nda çocukların beslenme yetersizliğine bağlı sağlık sorunları yaşadığını anlattı. Çocuklarla da ilgilenen Yetiş, mağdur insanların ihtiyaçlarını belirlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz