Doktor yanlışlıkla testisi kesti

Doktor Süleyman El Hurani'nin hastanın sadece sağ testisineki kisti alması gerekiyordu, ancak doktor yanlışlıkla bütün testisi aldı.
Adı açıklanmayan hastanın şikayeti üzerine hakkında soruşturma açılan Ürdünlü doktora ihmalin yanı sıra hastaneden ilaç çalma gibi suçlamalar yöneltildi.
Fairfield Genel Hastanesi'nin görevine son verdiği doktorun halihazırda Ürdün'de bulunduğu kaydedildi. Doktorun ya da bir avukatının bulunmadığı soruşturmanın üç hafta sürmesi bekleniyor.

[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Kahraman-Buddy/509035/)
Gece saatlerinde orman içerisinde bulunan dağ evinin atölyesinde çıkan yangını, kilometrelerce uzakta bulunan itfaiye ve polis merkezine haber verdi. Havlayarak merkezde bulunanların dikkatini çeken Buddy'i takip eden ekipler, kendilerini yanan eve götüren zeki köpek sayesinde bir faciayı önledi. Hayat kurtaran Buddy, sahibi tarafından yemekle ödüllendirildi.

ABD'de polis, 100'den fazla kadını öldürmekle suçlanan seri katil Rodney Alcala'nın 30 yıl önce fotoğraflarını çektiği kadınların peşine düştü. Bu kadınların hala yaşayıp yaşamadıkları araştırılıyor.Amerika'da Rodney Alcala adlı seri katilin çektiği fotoğraflar, fotoğraflardaki kadınlara ulaşılabilmesi için New York polisi tarafından yayınlandı.

Reklam
Reklam
Polisin yayınladığı fotoğraflarla ulaşmaya çalıştığı kadınlardan, seri katilin fotoğraflarında kendilerini görüp, o anları hatırlayanlar, şimdi poz verdikleri adamın bir cani olduğunu öğrenince büyük dehşete kapılıyorlar.
Judy Cole isimli bir kadın Alcala'nın fotoğraflarından birisinin kendisine ait olduğunu söyledi.
Kaliforniya'da ölüm cezası alan ve infazı bekleyen Alcala, dört kadın ve 12 yaşındaki bir kızın cinayetinden mahkum edildi.
1978 yılında, henüz 19 yaşındayken "Buluşma Oyunu Katili" olarak da bilinen Alcala ile buluştuğunu ve bir binanın çatısında seri katile poz verdiğini anlattı.
Kaliforniya'da yaşayan bir kadının da polisle iletişime geçip, bir fotoğrafta kendisini gördüğünü söylediği öğrenildi.
Yetkililer, dahi IQ'suna sahip olan fotoğrafçı Alcala'nın güzel kadınları fotoğraflarını çekme bahanesiyle kandırıp işkence ederek öldürdüğüne inanıyorlar.
Alcala'nın kurban sayısı tam olarak bilinmezken, kimilerine göre bu sayı 100'ün üzerinde.

İspanya'da dünyanın ilk tam yüz nakli yapılan 30 yaşlarındaki erkek hastanın önceki gün, 5 yıl sonra ilk kez tıraş olduğu... İspanya'da dünyanın ilk tam yüz nakli yapılan 30 yaşlarındaki erkek hastanın önceki gün, 5 yıl sonra ilk kez tıraş olduğu ve yardım almadan yemek yemeye başladığı açıklandı. Diğer yandan hastanın yüzünün ameliyattan önceki görüntüleri de basınla paylaşıldı. Ameliyat öncesi çekilen MR görüntüleri dün basına verildi. İspanyol hastaya trafik kazasında ölen birkişinin dudak, damak, dişler, yüz kasları, alt çene, burun ve elmacık kemikleri nakledilmişti. Kimliği açıklanmayan hastanın yüzü elinde tuttuğu silahın kazayla ateş alması sonucu bu hale gelmişti.

Reklam
Reklam

Ritmik jimnastikte 2000 ve 2004 yıllarında olimpiyat şampiyonu olan 25 yaşındaki Rus sporcu Natalia Lavrova, Rusya’da geçirdiği kazada öldü.

Ritmik jimnastikte iki kez olimpiyat şampiyonu olan 25 yaşındaki Rus sporcu Natalia Lavrova, önceki gün geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Kazada ünlü sporcunun kız kardeşi de öldü.

Polis yetkilileri, Natalia Lavrova’nın içinde bulunduğu otomobilin Moskova’nın güneydoğusundaki Penza kenti yakınlarında başka bir otomobille çarpıştığını açıkladı. Kaza sonucu genç sporcunun, aracı kullanan kız kardeşiyle birlikte öldüğü açıklandı. Çaprışmanın ardından araçlar da hurdaya döndü. 25 yaşındaki başarılı sporcu Natalia Lavrova, 2000 ve 2004 yıllarındaki olimpiyat oyunlarında ritmik jimnastikte yarışmış ve iki kez altın madalya kazanmıştı. Ünlü sporcunun ölümü, yakınlarını ve sevenlerini büyük acıya boğdu.

Donanma komutanının gizli çekilen seks kaseti, uçak gemisinin maliyetini 500 milyon dolar yükseltti

Rusya’nın Hindistan’a 800 milyon dolara sattığı uçak gemisi, Hintli donanma komutanının gizli çekilen seks kaseti sayesinde 2.4 milyar dolara çıktı.
İngiliz Telegraph'ın haberinea göre Rusya ile Hindistan arasında 2.4 milyar dolarlık “Mata Hari” skandalı patlak verdi. Hint ordusunun üst düzey komutanını hedef alan seks kaseti Hint donanmasına milyarlarca dolara mal oldu. Hindistan donanmasında ihalelerden sorumlu olan Tuğamiral Sukhjunder Singh, 2004 yılında Rusya’dan uçak gemisi anlaşmasına imza attı. 1982 yapımı “Amiral Gorshkov” isimli gemi için Hintli yetkililer ile Rus meslektaşları 616 milyon dolara anlaştı. Adı “INS Vikramaditya” olarak değiştirilen gemi yapılacak modernizasyonlarla birlikte 800 milyon dolara mal olacak ve 2008 yılında Hint donanmasına teslim edilecekti. Ancak geminin Hindistan’a maliyeti 2007 yılında 1.6 milyar dolara, 2008’de 1.9 milyar dolara ve geçen yıl da 2.4 milyar dolara çıktı. Hint basınında “ikinci el bir gemi artan maliyet yüzünden yenisiyle aynı paraya geldi” yorumlarına neden oldu.
**Görevinden alındı**
Tam bu sırada Hint donanma komutanlığına uçak gemisinin alımından sorumlu tuğamiralin Rus bir kadınla yatakta çekilmiş görüntüleri ulaştı. Hint basınına sızan haberlere göre Tuğamiral Sukhjunder Singh, ihale sürecinde Rusya’ya yaptığı resmi gezi sırasında bir Rus kadınla birlikte olmuş, Rusya gizli servisi KGB tarafından de bu ilişki kameraya kaydedilmişti. Hintli komutan bu yüzden Rusların tüm taleplerini kabul ederek Hint donanmasını milyarlarca dolar zarara uğrattı. Fotoğraf hakkında jet soruşturma başlatan savunma bakanlığı, seks kaseti ile şantaj ihtimalini göz ardı etmediklerini açıkladı. Tuğamiral de soruşturma tamamlanana kadar görevinden alındı. Savunma bakanlından yapılan açıklamada ellerine ulaşan görüntünün 2005 ile 2007 yılları arasında Rusya’ya gönderilen büyük delegasyon sırasında çekildiği belirtildi. Rus Kommersant gazetesi, “eğer bu iddia doğruysa tarihin en büyük skandalını yaşıyoruz” yorumunda bulundu.

ABD’nin Utah eyaletinin Salt Lake şehrinde işlediği bir cinayet nedeniyle ölüm cezasına çarptırılan Ronnie Lee Gardner adlı mahkûm, zehirli iğneyle birlikte kendisine sunulan iki seçenekten kurşuna dizilerek idam edilmeyi tercih etti
Gardner, 1985 yılında cinayet suçundan yargılandığı mahkemeden kaçarken bir avukatı öldürerek ikinci bir cinayet daha işlemişti. Eyalette, kurşuna dizilerek infaz edilmeyi tercih eden 4 mahkûm daha ölüm sıralarını bekliyor. Gardner, avukatının temyiz başvurusu olumsuz sonuçlanırsa 18 Haziran’da Salt Lake şehir hapishanesinde kurşuna dizilecek.
İnfaz şöyle yapılacak: Tasarım olarak elektrikli sandalyeyi andıran bir sandalyeye oturtulacak olan Gardner’in elleri ve ayakları sandalyeye bağlanacak. Ardından kalbininin üzerine bir hedef yerleştirilecek; idamı gerçekleştirecek olan cellat tüfeğini bu hedefe nişanlayıp tetiği çekecek. Utah eyaleti, idam cezasının geçerli olduğu 35 Amerikan eyaleti arasında, “kurşuna dizilme” seçeneğini sunan tek eyalet. Utah’ta, idam cezasının yeniden uygulanmaya başladığı 1976 yılından bu yana 2 kişi kurşuna dizilerek infaz edildi. Uygulamayı eleştirenler, ölüm cezasını kurşuna dizerek ölüm cezasını infaz etmenin ‘Vahşi Batı’yı çağrıştırdığını ve infazın gerçekleşmesi halinde Utah’ın imajının olumsuz etkileneceğini iddia ediyor.