Doktora Hakaretten Yargılanan Kişiye Hapis Cezası

İZMİR (A.A) - İzmir'de, asistan hekime hakaret ve küfür ederek, masasının üzerinde bulunan malzemeleri dağıttığı iddiasıyla 1 kişiye, 16 ay

İZMİR (A.A) - İzmir'de, asistan hekime hakaret ve küfür ederek, masasının üzerinde bulunan malzemeleri dağıttığı iddiasıyla 1 kişiye, 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

İzmir Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, aralık ayında Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisine kanama şikayetiyle gelen hasta, gereksiz sorular sorduğunu ileri sürdüğü görevli asistan hekime hakaret ve küfür edip, masasının üzerinde bulunan malzemeleri dağıttı.

Asistan hekimin şikayeti sonrasında açılan davanın ilk duruşmasında, sanığa, kamu görevlisine hakaret suçundan 11 ay 20 gün, kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve şiddet uygulamak suçundan 5 ay olmak üzere toplam 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Reklam
Reklam

Sanığın daha önce adli sicil kaydı olmadığı için hükmün açıklanması ertelendi.

Açıklamada, "Hekime şiddet olgusunun her geçen gün arttığı bu dönemde, şiddet olgusunu tek başına önleyecek bir çözüm olmasa da bu şekildeki yaptırımların hekime şiddetin önlenmesinde caydırıcı olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle, meslektaşlarımızın, kendilerine yönelen fiili ve sözlü şiddet olgularında, sürecin takipçisi olmasını ve sürece Odamızın müdahil olabilmesi için Odamızı hızlı bir şekilde bilgilendirmelerini rica ediyoruz" denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: