Doktordan Hükümete Destek Çağrısı

Gaziantep’te, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylardan sonra hükümete destek verilmesi gerektiğini söyleyen Selim Taşdemir...

Gaziantep’te, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşanan olaylardan sonra hükümete destek verilmesi gerektiğini söyleyen Selim Taşdemir isimli doktor, tek başına eylem yapma kararı aldı.

Gaziantep Demokrasi Meydanı’na çadır kuran ve tek başına da olsa amacına ulaşana kadar eylemini devam ettireceğini ifade eden Doktor Selim Taşdemir, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hükümete destek çağrısında bulundu.

“Ülkem için endişeleniyorum” diyen Doktor Taşdemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemde çatışma, kavga olmasını istemiyorum. Ülkemde barış ve özgürce konuşulan bir ortam olmasını istiyorum. Bunun için sesimi Türkiye’ye duyurmak istiyorum. Çatışmaya, vurmaya, kırmaya gerek yok. Biz bunu başarabiliriz. Özgürce konuşabiliriz. Kendimizi özgürce ifade edebiliriz. İnsanlar kendini özgürce ifade ederse o zaman çatışmaya gerek kalmaz. Ülkemin geleceğinin selamete ermesini, barış içerisinde olmasını istiyorum. Onun için bu eylemi tek başıma da olsa başlatmaya karar verdim.”

Reklam
Reklam

İnsanların özgürce seslerini duyurmalarında bir sakınca olmadığını ifade eden Taşdemir, “Ancak özgür oylarımız ile oy vererek, seçmiş olduğumuz hükümetin indirilmeye çalışılması bir haksızlıktır. Bu bir haksızlıktır. Bunu hissediyorum ve bunu insanlara haykırmak istiyorum. Haksızlığa rıza göstermek çok yanlış olur. İnsanlar düşüncesini söylemeli, haksızlık olduğu zaman haksızlığı dile getirmelidir. Türkiye’de konuşarak, birbirimizi özgürce dinleyerek barış içinde yaşayabiliriz. Bunu başarabiliriz. Buna inanıyorum. Yeter ki biz kendimizi ifade edelim” dedi.

İnsanların kendilerini yanlış ifade ettiğine dikkat çeken Selim Taşdemir, “Biz kendimizi ifade edemezsek, o zaman sıkıntılar olur. Sessiz çoğunluk bir anlam ifade etmiyor. Eğer sesini çıkarmıyorsan, seni kimse dinlemiyor. Dünyada hiçbir itibar görmüyorsun. Sessiz kalmanın bedelini ülke ödüyor. Bu duruma sessiz kalmayalım. Özgürce sesimizi duyuralım. Haksızlığa haksızlık diyelim” şeklinde konuştu.

Özgür irade ile verilen oylar sonucunda hükümetin başa geldiğini kaydeden Doktor Selim Taşdemir, “Seçim oldu ve özgür irademizle oy verdik. Oy verdiğimiz parti iktidara geldi. Bu partiyi sokaklarda indirmek istiyorlar. Bu bir haksızlıktır. Biz oylarımıza ve yapmış olduğumuz seçime, irademize sahip çıkmalıyız. Lütfen irademize sahip çıkalım. Vermiş olduğumuz oylara sahip çıkalım. Seçmiş olduğumuz hükümeti, sokaklara teslim etmeyelim. Bu haksızlığı kabul etmemeliyiz. Sesimizi duyurmalıyız. Biz sadece Türk bayrağı ile haksızlığa sesimizi duyurmak istiyoruz. Bunun bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Taşdemir, eyleminde başarılı olana kadar Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda duracağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: