Doktorlardan "kese kağıtlı" eylem

İSTANBUL (İHA) - Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan doktorlar, "Torba Yasa Tasarı"sını kafalarını geçirdikleri kese kağıtlarıyla protesto etti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan doktorlardan oluşan yaklaşık 25 kişilik grup, "Torba Yasa Tasarı"sını protesto etmek için hastane bahçesinde bir araya geldi. Yasa tasarısına karşı olduklarını belirten yazıların bulunduğu dövizleri taşıyan grup üyeleri zaman zaman "Yabancı doktor istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Tabipler Odası Gelen Sekreteri Hüseyin Demir Diren, yasa tasarısını protesto ettiklerini dile getirerek, "İtiraz eylemimiz sağlık kuruluşlarından hizmet almaya çalışacak hastalarımıza karşı değil" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından kafalarını kese kağıdı geçiren doktorlar, yasa tasarısını protesto etti. Eylemini tamamlayan doktorlar daha sonra sessizce dağıldı.

MECLİS ÖNÜNDE EYLEM

![](http://img.mynet.com/ha2/doktor_eylem_200.jpg)Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını düzenleyen yasa tasarısına tepki gösteren sağlık emekçileri, TBMM'nin Dikmen kapısı önünde eylem yaptı. Eyleme, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ve bazı dernekler ile CHP'li milletvekilleri Ali Arslan, Mehmet Neşşar, İdris Sami Tandoğdu katıldı. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile görüşen sağlık çalışanları, daha sonra, "Sağlıkta dönüşüm projesi özelleştirmedir", "SES'siz kalmayacağız", "Herkese eşit ücretsiz sağlık" yazılı dövizlerle meclis önünde toplanarak, slogan attılar. TTB İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, burada yaptığı açıklamada, "Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tatabet Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın bugün mecliste görüşüleceğini söyledi. Adıyaman, tasarı ile ithal ucuz hekim çalıştırmanın yasal altyapısının hazırlandığını bildirdi. SES Genel Başkanı Köksal Aydın da yasa tasarısının geri çekilmesini isteyerek, tasarının yasalaşması durumunda "kazanılmış haklarının elinden alınacağını, sağlık ortamının kaosa sürükleneceğini" öne sürdü. Türkiye Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise tasarının başarılı doktorların Türkiye'ye gelmesine katkı sağlamayacağını savunarak, "Türkiye hekim çöplüğüne dönecektir" iddiasında bulundu.