Doktorlarla Tartışınca, Adana'dan Mersin'e Yönlendirildi

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA'da 2 yaşındaki oğlu Ç.K.'yi tedavi için bir hastaneye götüren 34 yaşındaki D.K., sıra bekleme nedeniyle

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)- ADANA'da 2 yaşındaki oğlu Ç.K.'yi tedavi için bir hastaneye götüren 34 yaşındaki D.K., sıra bekleme nedeniyle sağlık çalışanlarıyla tartışınca, doktorlarca 'Muayeneden çekilme hakkı' kullanılarak Mersin'deki başka bir uzman sağlık kuruluşuna yönlendirildi.
Geçen 1 Kasım salı günü hastanenin ortopedi servisine başvuran D.K., sağ ve sol el serçe parmağında eğrilik olan oğlu Ç.K.'yi muayene ettirmek istedi. İddiaya göre, küçük çocuk sıra beklerken rahatsızlığının da etkisiyle ağlamaya başladı. Annesi de doktorların odasına giderek oğlunun daha erken muayeneye alınmasını istedi. Doktorlar sırayla hasta kabul edebileceklerini söyledi. Sağlık görevlileriyle tartışan D.K., Sağlık Bakanlığı'nın şikayet hattını da telefonla arayarak doktorlardan şikayetçi oldu.
"TIBBİ TAKİP YAPAMAYIZ"
Sırası geldiğinde Ç.K.'yi muayene eden doktorlar, elleriyle ilgili röntgen çektirilip sonucun gösterilmesini istedi. Sonucu göstermeye giden D.K. ile doktorlar arasında yine tartışma çıktı. Bunun üzerine iddiaya göre servisteki bir doktor, kendilerini Sağlık Bakanlığı'nın şikayet hattına şikayet ettiğini hatırlatıp 'Güven sorunu' oluştuğunu belirterek, hastayı bu konuda uzman Adana'ya en yakın il olan Mersin'deki bir sağlık kuruluşuna yönlendirip takip yapamayacaklarını anneye iletti. D.K., doktorların görevini yapmayarak kendisi ve çocuğunu mağdur ettiğini ileri sürdü. Sağlık çalışanları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Küçük çocuğum sıra beklerken ağladı. Diğer hastalardan izin alıp önce muayene olmak istediğimi söyledim. Ama doktorlar kabul etmedi. Çocuğumu ve beni mağdur ettiler" dedi.
MUAYENEDEN ÇEKİLEBİLİR Mİ?
Hastane yönetimi ise, şu açıklamayı yaptı:
"Hastanemize randevusu olmadan geldiği halde doktorlarımız hastayı geri çevirmeyerek ilk muayenesini yapmıştır. Ancak hasta yakını sağlık görevlilerimizi tehdit edip bağırıp çağırarak çalışma düzenini bozmuştur. Hasta, doktorlarımızca en yakın ilde söz konusu tedaviyi yapabilecek sağlık kuruluşuna yönlendirilmiştir."
Doktorların 'hastayı reddetme' diye adlandırılan muayeneden çekilme hakkı, acil hastalar dışında ve hasta için bir alternatif göstermesi koşuluyla kullanılabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: