Doktorun Aracını Kundaklayan Şüpheliyi, İçtiği Sigaranın İzmariti Ele Verdi

Bursa'da bir otomobilin kundaklanması olayı, şüphelinin içtiği sigarının izmaritinden yola çıkan ekipler tarafından 4 yıl...

Bursa'da bir otomobilin kundaklanması olayı, şüphelinin içtiği sigarının izmaritinden yola çıkan ekipler tarafından 4 yıl sonra aydınlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce, doktor M.Ö.'ye (43) ait otomobil üzerine benzin dökülerek kundaklandı. Olayla alakalı Bursa Cumhuriyet Savcılarından Özgür Katip Kaya soruşturma başlattı. Failin yakalanması için doktorun tanıdığı kişiler ve husumetli olduğu akrabaları mercek altına alındı. Bunlardan biri de müşteki doktorun 10 yıl evli kaldıktan sonra boşandıkları eski karısı G.Y. (40), idi. Olayla alakalı olarak ifadesine başvurulan kadın, kundaklama ile uzaktan yakından hiç bir ilgisinin olmadığını söyledi. Ekipler kuşkulansalar da ellerinde hiç bir delil yoktu. Kundaklama olayından yaklaşık 2 hafta sonra müşteki doktor M.Ö.'nün hiç tanımadığı bir adam tarafından tehdit edilmesi, eski eşin üzerindeki kuşkunun azalmasına, olayın ise arapsaçına dönmesine yol açtı.

Reklam
Reklam

Bu arada olay yeri inceleme ekipleri failin yakalanması için suç mahallini didik didik etti. Araba ile birlikte kül olan deliller, polis ekiplerinin şevkini kırmaya yetmedi. Alevlerden geriye bir tek sigara izmariti kaldı. Üzerinde kundaklama olayının failinin tükürüğü bulunan izmarit, inceleme için Ankara Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Gelen raporda; tükürüğün Balıkesir'de oturan M.S.K. (43) adında bir kişiye ait olduğu belirlendi. Kafalarda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi çok da uzun sürmedi. Çünkü şüpheli M.S.K.'nın olayının yaşandığı gün ve öncesinde müşteki doktorun eski eşi olan G.Y. ile telefonla konuştuğu ortaya çıktı.

Puzzlenin parçalarını sabırla birleştiren Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, tam 4 yıl sonra soruşturmasını tamamladı. Müşteki adamın eski eşi G.Y. hakkında, kundaklama olayına azmettirdiği iddiasıyla, M.S.K.'ya ise olayın falii olmak suçundan dava açıldı.

Haklarında 7'şer yıla kadar hapisleri istenen iki şüphelinin derdest olan davası sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: