Doktorun öldürülmesine tepkiler artıyor

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ameliyatına girdiği 85 yaşındaki kanser hastasının torunu tarafından bıçaklanan...

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ameliyatına girdiği 85 yaşındaki kanser hastasının torunu tarafından bıçaklanan Op. Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün ardından protestolar sürüyor.

Meslektaşları ve tüm sağlık çalışanları, Arslan’ın hayatını kaybettiği hastanenin önünde toplandı. Daha sonra binlerce kişi, Demokrasi Meydanı’na yürüyüş yapıp, oturma eylemi gerçekleştirdi.

Arslan’ın ölümü üzerine tüm yurtta süren protesto gösterileri, olayın merkezi olan Gaziantep’te de yapıldı. Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi bahçesinde bulunan seyyar satıcılar da Arslan’ın fotoğrafını ve siyah kurdeleyi camekânlara asarak, gösterilere destek verdi.

Reklam
Reklam

Sağlık çalışanlarının toplandığı hastane önünde temsili olarak kanlı bir doktor önlüğü de getirildi. Protestocular, Sağlık Bakanı’nı istifaya çağırdı. Kalabalık daha sonra, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nden Demokrasi Meydanı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bu sırada yol kısmen trafiğe kapatılırken, emniyet ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Demokrasi meydanı önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan Gaziantep Kilis Tabipler Odası Başkanı Lütfü Bay, sağlık politikasını eleştirdi. Arslan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını ve ulaşılması kolay olan sağlık çalışanlarının can güvenliğinin tehdit altında olduğunu kaydeden Bay, “Sağlıkta şiddet 1980’lerden sonra sağlık politikalarının değişmesiyle, giderek artmaya başladı.” dedi.

Bay, sağlığın kar getiren, serbest piyasaya açılan bir sektör olarak düşünülmesinin, sağlıkta anlayışı da değiştirdiğini kaydetti. Yapılan açıklamanın ardından, sağlık çalışanları bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Protesto gösterisine bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verirken, avukatlar da cübbelerini giyerek alana geldi. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: