‘dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHİB) tarafından, bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Dokuma Kumaş Tasarım...

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHİB) tarafından, bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

ATHİB’den yapılan açıklamaya göre, 8 Aralık 2012 tarihinde ilk değerlendirmeleri yapmak üzere Mersin’de Akdeniz İhracatçı Birlikleri Merkez Binası’nda toplanan jüri üyeleri, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki kategoride gelen tasarımları değerlendirerek, öğrenci kategorisinde 10, profesyonel kategoride ise 3 finalisti belirledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, 65 tasarım arasından özverili bir çalışmayla 13 tasarımı seçen jüri üyelerine teşekkür ederek, çok başarılı tasarımların önlerine geldiğini ve seçim yaparken tüm jüri üyelerinin çok zorlandığını ifade etti. Yarışmanın Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin desteğiyle, öğrenci ve profesyonel olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendiğini belirten Kıvanç , “Her iki kategoride de kazanan tasarımcılara para ödülü, bunun yanı sıra tüm finalistlere de Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’na katılma fırsatı sunulacak. Öğrenci kategorisinin özel ödülü ise, tasarım konusunda iki yıl yurt dışında eğitim imkanı olacak. Dereceye giren 13 yarışmacının tasarladığı kumaşlar, ATHİB tarafından bulunan sponsorlar tarafından üretilerek, Ocak ayında Adana'da gerçekleştirilecek ödül töreninde özel bir defile ile sergilenecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: