Dokunmatik ekranlı Chromebook için çalışıyor!

Son dönemde Windows 8’in’de gelmesiyle birlikte kullanıcılar akıllı telefon ve Tablet PC’lerden alıştıkları dokunmatik ekran deneyimini dizüstü bilgisayarlarda da görmeye başladılar.

Bunu gören Google’da dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği Chromebook platformuna dokunmatik ekran desteği için çalışmalarını hızlandırmış durumda. Özellikle eğitim kurumlarına yönelik hazırlanan Chromebook’lar yakın gelecekte dokunmatik ekran desteğiyle birlikte öğrencilerin karşısına çıkacak. Gelen haberlere bakılırsa Google‘ın bu desteği 2560 x 1700 piksel ekran çözünürlüğünde suması bekleniyor. Yüksek ekran çözünürlüğünün yanı sıra dokunmatik ekranıyla şenlenecek olan Chromebook’lar fiyat açısından da rakiplerine göre daha uygun seçeneklerde satışa sunulacak.

Reklam
Reklam

Windows 8’in Metro arayüzü ile kullanıcılar dokunmatik ekran deneyimine kavuştular. Asus, Acer, Lenovo ve HP ilk dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayar modellerini geçtiğimiz günlerde kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Bu yeni dizüstü bilgisayar trendi fazlasıyla sevildi. Sony, Asus ve Samsung’un kullandığı Hibrid (hem tablet, hem PC) ürünlerde son dönemde oldukça popüler. Windows’un Metro arayüzü sayesinde kullanıcılar akıllı telefon ve Tablet Bilgisayarlarından alıştıkları dokunma deneyimine bilgisayarlarında da sahip olabiliyorlar. Chromebook’ta yakın gelecekte böyle bir uygulama sunarak sektörü yavaş yavaş genişletmeyi düşünüyor.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/104630/performans-ve-enerji-tuketimini-ihtiyaca-gore-ayarliyor/)

Anahtar Kelimeler: