Dokuzcan: Türkiye’de Siyaset Kadın Üzerinden Yapılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Türkiye’de siyasetin kadın üzerinden yapıldığını...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Türkiye’de siyasetin kadın üzerinden yapıldığını söyledi.

Hilal Dokuzcan, CHP Amasya İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, kadın ve erkek eşitliğinin yolunun birlikte omuz omuza dayanışma içerisinde olmaktan geçtiğini kaydetti.

'Anadolu Yolunda 7 Ayda 7 Bölge' çalışması kapsamında Türkiye genelinde 81 ili ve daha sonra da ilçeleri tek tek gezeceklerini belirten Dokuzcan, "Çalışmamızın 3 tane amacı var; yaklaşan yerel seçimler, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için etkin, verimli ve güçlü bir kadın kolları yapısı oluşturmak. Toplumun yarısını oluşturan kadınlara yönelik çalışmaları artırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise “Kadınlarımızın çalışması, ilgisi ve emeği ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı kurulacaktır.” dedi.

Salıcı, şunları kaydetti: “Ortadaki problem, ülkeyi kötüye götüren bir iktidar var ve bu iktidar toplumun birçok kesimiyle kavgalı bir durumda. İktidarın esas gözünü diktiği kesim kadınlarımızdır. Kadınlar üzerinden giden bir siyaset yürütüyorlar, hatta kadın bedeni üzerinden giden bir siyaset yürütüyorlar, kürtaj tartışmaları, sezaryen tartışmaları bu tartışmalar çok yeni tartışmalar. Sayın Başbakan aklına estiği zaman toplumun bir kesimini rencide edecek ama başka bir kesiminden oy alabileceğini düşündüğü bir durum ortaya çıktığında, toplumun daha küçük olduğunu düşündüğü kesimini rencide etmekten çekinmiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: