Dolandırıcılar için bankadan kredi çekti

Fehmi Ergin, kendisini başkomiser ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara para verebilmek için bankadan kredi çekti.

Mardin’in Midyat ilçesinde gümüş ve telkari dükkanı bulunan Fehmi Ergin, kendisini başkomiser ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara para verebilmek için bankadan kredi çekti.

Gümüşçüler Çarşısı'nda işletmesi olan Ergin, 2-3 gün içinde birçok kişinin arandığını belirtti. Ergin’i telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişi, Cumhuriyet savcısı olduğunu, terör örgütünün dükkan telefonun interneti üzerinden konuştuğunu, kimlik numarası üzerinden terör örgütüne para yatırıldığını ve parasal işlemler yapıldığını, bunu tespit etmek için bankadan 33 bin lira çekip verdiği hesap numarasına yatırması gerektiğini söyledi. Kendisiyle konuşan kişilerin oğlu ile de konuştuğunu kaydeden Ergin, "Bana telefon geldi. Bu dükkan telefonunun interneti olduğunu söylediler. Bu internet üzerinden bu yabancı kişilerle konuşulduğunu söylediler. Kimlik numaram üzerinden para yatırıldığını söylediler. Böyle bir şeyin olmadığını söyledim. Tabii ki inanıyoruz, falan dediler. Emniyete gelmemi söylediler. Emniyete gittim, emniyete varmadan bir 50 metre orada durun dedi. Ondan sonra beni bankaya yönlendirdiler. Bu şahısları yakalamamız için kendilerini başkomiser, savcı diye tanıttılar iki kişi. Telefonu kapatmamamı istediler. Bankaya gittim hesaptaki paramı çektim. Ondan sonra ne kadar para çekebileceğimi söylediler. Çekebilirim dedim" dedi.

Reklam
Reklam

"BANKADAN KREDİ ÇEKTİM"

Dolandırıcılar için bankadan kredi çektiğini aktaran Ergin, "Bankadan kredi çektim, krediyi çektikten sonra bir hesap numarası verdiler bana. Bu hesap numarası ve şahsın ismini verdiler. Oraya göndermemizi söylediler. Çocuğumla konuştum. 'Baba burada emniyetten dört kişi var' dedi. Ben de onlara yardımcı olmasını istedim. Parayı yatırmadan önce beni çocuğumla konuşturdular. 35 bin lirayı dükkana bıraktıklarını söylediler. Çocukla konuştum, 'Evet baba 35 bin lira dükkandadır' dedi. Çocuğu nasıl ikna ettiyseler bilmiyorum. Çocuğa, 'Ne söylersek aynısını babana söyleyeceksin' demişler. Ben de parayı hesaba yatırdım. Böylece 33 bin lira hesaba yatmış oldu. Para çekildikten sonra oyun olduğunu anladım. Sonra emniyete gittim. Durumu onlara izah ettik. Şebekeye düştüğümüzü söylediler. İfademizi aldılar, gereken yere bildirdiler. İstanbul’u aradılar. O şahsın Lüleburgaz’da yakalandığını söylediler. Ben bu oyuna geldim, kimsenin bu oyuna gelmesini istemiyorum. Devletin bu işe el atmasını istiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: