Dolandırıcılar taktik değiştirdi

Şanlıurfa’da daha önce aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar taktik değiştirdi…

Olay Bahçelievler Mahallesi Çarşı Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Türk Telekom’ndan aradığını belirten şüpheli şahıs müşteki İ.G’den internet aboneliği için kimlik fotokopisi istedi. Fotokopiyi nasıl göndereceğini soran İ.G’ye telefondaki ses mail olarak atmasını söyledi.

Durumdan şüphelenmeyen İ.G tarayıcıdan geçirdiği kimliğinin arkalı önlü fotoğraflarını verilen e-mail adresine gönderdi. Daha sonra devam eden konuşmalarda dolandırıldığını anlayan İ.G durumu Şehitlik Polis Karakolu’na bildirdi. Şahsın şikâyetini alan Asayiş Ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Gönderilen kimlik fotokopisinin hangi amaçla kullanılacağı ise bilinmiyor. Son aylarda kendilerini sahte polis olarak tanıtan dolandırıcıların yöntemi deşifre olunca dolandırıcıların bu gibi taktikler bulmaya çalıştıkları tahmin ediliyor. Vatandaşların bu ve benzeri konularda daha uyanık olmaları ve şüphelendikleri durumlarda polisi aramaktan çekinmemeleri isteniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: