Dolandırıcılar Taktik Değiştirdi, Hedefte Çocuklar Var

Şanlıurfa'da iki dolandırıcı 8 yaşındaki bir çocuğu 'anne ve babasının dosyasını terör örgütü listesinden sildirmek'...

Şanlıurfa'da iki dolandırıcı 8 yaşındaki bir çocuğu 'anne ve babasının dosyasını terör örgütü listesinden sildirmek' iddiasıyla dolandırdı. Dolandırıcılar, 60 bin liralık ziynet eşyasını çocuktan aldıkları sırada suç üstü yakalandı. İki dolandırıcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kendini polis, savcı asker olarak tanıtarak dolandırıcılık yapanların hedefinde şimdi de çocuklar var. Dolandırıcılara karşı bilincin oluşturulmasının ardından dolandırıcılar taktik değiştirdi. Son taktiği Şanlıurfa’da ortaya çıktı. İki dolandırıcı 8 yaşındaki bir çocuğu kandırdı. Anne ve babasının terör örgütü takibine takıldığını iddia eden dolandırıcılar çocuğa evini soydurdu. Annesinin 60 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını dolandırıcı teslim etti. Ancak dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı.
Olay şu şekilde gelişti: Jandarmanın takibindeki Ömer B. ve İsmail O. adındaki iki kişilik dolandırıcılık çetesi Yusuf K. adındaki bir çocuğu okul çıkışında sürekli taciz etmeye başladı. Çocuğa anne ve babasının terör örgütü listesine alındığını iddia eden dolandırıcılar, evdeki ziynet eşyaları karşısında anne ve babasının dosyayı yok edeceklerini ileri sürerek çocuktan para istedi. Olayı anne ve babasına anlatmaktan çekinen çocuk, okul çantasına doldurduğu 60 bin lira değerindeki ziynet eşyasını dolandırıcılara teslim etti. Bunun üzerine jandarma ve polis ortaklaşa operasyon düzenledi. Çocuğun çantayı teslim ettiği sırada suçüstü yakalanan dolandırıcılar emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Ardından sağlık taramasından geçirilerek adliyeye çıkarılan iki dolandırıcı tutuklanarak Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: