Dolandırıcılığa Teşebbüs Iddiası

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te kimyasal madde ile sahte para yapmak istediği iddia edilen Fildişi Sahili uyruklu kişi yakalandı.

Gaziantep'te kimyasal madde ile sahte para yapmak istediği iddia edilen Fildişi Sahili uyruklu kişi yakalandı. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine gelen bir kişinin, internet üzerinden tanıştığı yabancı uyruklu bir şahsın kendisine 'elinde bulunan solüsyonla kağıtları paraya çevirdiğini, isterse bu konuda ortak çalışabileceklerini' söylediğini belirterek ihbarda bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, şüpheli şahsın çoğaltmak için talep ettiği 50 bin avroyu temin edip ihbarda bulunan kişiye teslim ederek, bir ofiste buluşmalarını sağladı. Düzenlene operasyonda, Fildişi Sahili Cumhuriyeti vatandaşı olduğu belirlenen K.J.T. gözaltına alındı. Araştırmada, paraları siyah kağıt parçaları arasına koyup, üzerine kimyasal madde dökerek, kopyasını çıkartmak suretiyle eldeki paraları çoğaltacağı tespit edilen K.J.T, "Dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: