Dolandırıcılık güvenlik kamerasında

Adana'da, girdiği markette su ve sigara isteyerek verdiği 50 TL'yi, bozuk parayla ödeme yapacağını söyleyerek geri alan kişi, oyalama yöntemiyle kasiyerden 50 TL üstü alarak kayıplara karıştı.

Dolandırıcılık olayı ise iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

[**

**](https://www.mynet.com/dolandiricilik-kameraya-yansidi-2689442-myvideo)

Merkez Seyhan ilçesinde bir marketin kasa bölümünde yapılan dolandırıcılık saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, markete giren mavi gömlekli bir kişi kasiyerden sigara istiyor ve ürünün ücretini ödemek üzere kasiyere 50 TL veriyor. Kasiyer paranın sahte olup olmadığına bakmak için havaya kaldırıp eliyle yokluyor. Şahıs daha sonra kasiyerden bir de su istiyor. Bu arada zanlı, sık sık sorular sorarak kasiyerin dikkatini dağıtıyor. Kasiyer suyu verdikten sonra para üstü vermeye

Reklam
Reklam

hazırlanırken, zanlı bu kez kendisinde bozuk para olduğunu söyleyerek 50 TL'yi geri alıyor. Kasiyeri bir taraftan sorular sorarak dikkatini dağıtmaya çalışan zanlı bu arada cebinden çıkarttığı bozuk paraları gösteriyor ancak ödeme yapmıyor. Kasiyerden 50 TL'yi geri almamış gibi parasının üzerini isteyen zanlı, dikkatini dağıttığı kasiyerden sigara, su ve para üzerini alarak iş yerinden ayrılıyor.

Dolandırıcı, marketten çıktıktan sonra arkasından kimsenin gelip gelmediğini kontrol ettikten sonra uzaklaşıyor. Kasiyer, kısa süre sonra para almadan para üstü verdiğini anlayınca önce ayağa kalkıp kasaya bakıyor, sonra dolandırıcının yakınlarda olup olmadığını kontrol ediyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, eşkalini aldıkları zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.

Markette görevli Tuncer Topçil ise sürekli kasiyeri oyalamak ve kafasını karıştırmak suretiyle dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Bir dolandırıcı müşteri gibi gelerek kasiyerin kafasını karıştırıp para vermeden para üstü alarak marketten ayrılmış. Polise bildirdik. Ancak hala hırsız bulanamadı" dedi.

Reklam
Reklam