Dolandırılan Halil Altıntop, Trabzon'da talimatla ifade verecek

Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin banka hesaplarından 307 bin 400 lira çekerek dolandırdığı...

Milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin banka hesaplarından 307 bin 400 lira çekerek dolandırdığı iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanı Cemile Aylin Arslan'ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, Halil Altıntop'un müşteki sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdi. Altıntop’un ifadesi Trabzonspor'da futbol oynadığı için talimatla Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nce alınacak.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Cemile Aylin Arslan katılmadı. Diğer sanık Hakan Gücün ise yakalanamadığı belirtildi. Sanık Arslan’ın avukatı Ercüment Değer, Halil ve Hamit Altıntop'un duruşmada hazır edilerek ifadelerinin alınmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, Hamit Altıntop'un daha önce ifadesinin alındığını belirterek dinlenmesi talebini reddetti. Halil Altıntop'un ifadesinin ise, Trabzonspor'da oynadığı için, Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nce talimat yoluyla alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Savcı, sanıklar Hakan Gücün ve Cemile Aylin Arslan'ın "nitelikli dolandırcılık" suçundan 5 yıldan, 17 yıl 6 aya kadar hapsini istemişti. Cemile Aylin Arslan savunmasında, Hamit Altıntop'un hesabından kendi hesabına aktarılan paralardan haberi olduğunu söylemişti. Altıntop'un, kendisi aracılığıyla iddia oynattığını da belirten Arslan 427 bin liranın iddia oyununa yatırıldığını, kazanılan parayı da tekrar Hamit Altıntop'a verdiğini öne sürmüştü. Cemile Aylin Arslan'ın "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 5 yıldan 17,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz