Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Kahramanmaraş’ta bir kişi 9 bin 500 lirasını dolandırıcılara kaptırmak üzereyken, kızının ihbarı sayesinde dolandırılmaktan son...

Kahramanmaraş’ta bir kişi 9 bin 500 lirasını dolandırıcılara kaptırmak üzereyken, kızının ihbarı sayesinde dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Kendisini savcı olarak tanıtan kişiye para göndermek için PTT şubesine giden 54 yaşındaki Ahmet Duran Pekmez, kızının, durumu polise bildirmesiyle dolandırıcıların tuzağından kurtuldu. Pekmezi telefonla arayan Süleyman Altınsoy adlı bir kişi, kendisinin Ankara'da savcı olduğunu ve şahsi bilgileri ile cep telefonu hattının terör örgütü tarafından kullanıldığını belirterek, teröristlerin yakalanması için vereceği hesap numarasına yanındaki paranın tamamını yatırması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Pekmez, arayan kişiye inanarak, Ekmekçi Mahallesi Boğazkesen Caddesi'ndeki Kaledibi PTT Şubesi'ne giderek, üzerindeki 9 bin 500 TL’yi verilen adrese havale etti. Bu sırada durumdan şüphelenerek polisi arayan Pekmez’in kızı ihbarda bulundu. İhbar üzerine araştırma başlatan ekipler, PTT şubesinde ulaştıkları Pekmez'e dolandırıldığını söyleyerek, işlemlerinin iptal etmesini söyledi. Olayın ardından havale edilen hesaptaki para bloke edilerek, Pekmez'e iade edildi.

Dolandırıcının kendisini, cep telefonundan Süleyman Altınsoy kimliğiyle arayıp savcı olarak tanıttığını söyleyen Pekmez, "Daha önce de böyle telefonlar almıştım. Ama bu kez arayan kişi hem Ankara'dan arıyorum hem de savcıyım deyince inandım.” dedi.

Pekmez başından geçenleri şöyle anlattı: “Ankara’dan birisi beni arayarak, teröristlerin benim bilgilerime ulaştıklarını ve hesabımdan para çektiklerini söyledi. Bunların yakalanması için önce bankaya para yatırmam gerektiği, sonra da PTT şubesine yatırmamı istedi. Yanımda ne kadar para olduğunu sordu. Ben de yanımda 9 bin 500 TL olduğunu söyledim. O da bana, kimseye haber vermeden yanımdaki parayı verdiği hesap numarasına havale etmemi istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: