Dolar yükselmeye çalışıyor

Önceki gün yaşamış olduğu sert yükselişlerin ardından bir miktar geri çekilen dolar kuru, yeniden yönünü yukarı çevirdi.

Selçuk Altun - Mynet
Bir süredir 1.78 - 1.80 aralığında hareket eden kur, bu aralığın zirve noktasına yakın bulunuyor.

İstanbul serbest piyasada bu sabah dolar 1,7980, avro 2,3490 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 1,7950 liradan alınan dolar 1,7980 liradan satılıyor. 2,3460 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,3490 lira olarak belirlendi.

Analistler, teknik olarak incelendiğinde kurda fiyatın hareketli ortalamayı destek alarak yukarı yönlü hareket ettiğini belirtiyor.

Bugünkü ekonomik takvime bakıldığında dolar kurunu etkileyebilecek çok önemli bir veri bulunmuyor.

Reklam
Reklam

Parite
Dün sabah saatlerinden bu yana sakin bir görüntü sergileyen Euro/dolar paritesi, 1.3040 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışırken, FED üyesi Lacker'ın inşaat sektöründe gelişme olduğunu ve bu gelişmelerin parasal genişlemeyi tekrardan gözden geçirmek için sebep olduğunu belirtmesi paritede aşağı yönlü hareket yarattı.

IMF Başkanı Lagarde’ın yaptığı açıklamalarda AMB‘nin atabilecek adımının olduğunu söylemesi paritede alıcıların tekrardan ortaya çıkmasına sebep oldu.

Bu gelişmeler sonrasında baktığımızda bu sabah itibari ile paritede ilk işlemler 1.3074 seviyesinden geçiyor.

Teknik olarak incelendiğinde yukarı yönlü hareketlerde 1.3090 seviyesi önemli gözükmekte. Geçilmesi durumunda 1.3125 seviyesi test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.3040 seviyesinin altında 1.2990 seviyesi önemli destek olarak duruyor.

ABD’den açıklanacak şirket bilançoları ve G-20 zirvesinden gelebilecek olan açıklamaların paritede hareketlenme yaşanmasına sebep olabileceği kaydediliyor.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Reklam
Reklam

Döviz çevir

Döviz çevirici