Dolar'da son durum belli oldu, işte Dolar kuru

Milletvekili Seçimleri'nin ardından Dolar kurunda yaşanan yükseliş vatandaşları endişelendirdi. Seçim sonuçlarının ardından hızla yükselen Dolar kuru, gün sonunda 2.76 seviyelerinden işlem gördü.

7 Haziran'da gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından Dolar kuru yükselişe geçmişti. Dolar kurunda yaşanan yükseliş vatandaşları endişelendirdi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 2.8094'e kadar yükselen Dolar kuru, günün sonunda ise 2.76 seviyelerine kadar geriledi ve bu seviyelerden işlem gördü. Yaşanan yükseliş Dolar kurunun yeni zirvesi oldu. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidar olamaması, koalisyon senaryolarının sıkça dile getirilmesi ve yeni hükümet kurulma sürecinde yaşanan belirsizlikler Dolar kurunda yaşanan yükselişte etkili oldu. Güne rekorla başlayan Dolar kuru, TCMB'nin sembolik müdahalesinin ardından günü düşüşle kapattı. Dolar kuru bugün ise 2.7520 TL'den işlem görüyor.

Reklam
Reklam

24 SAAT CANLI DOLAR KURU TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ

MANİPÜLASYON YAPANLARI DİKKATE ALMAYIN

Dolar kurunda yaşanan yükseliş vatandaşları tedirgin ederken Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, Dolar kurundaki yükseliş hakkında açıklamalarda bulundu. Bulut açıklamasında, Dolar kurunun da, faizin de, diğer enstrümanların da çok kısa süre içinde normal sınırlar içine döneceğini söyledi.

Bulut twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:"Kaosu sürdürmeleri mümkün değildir. sonuç ne olursa olsun Türkiye asla hükümetsiz kalmaz, en kötü denen senaryolarda dahi varolan hükümet Yenisi kurulana kadar iş başındadır. karamsar senaryolar pazarlayanlara lütfen itibar etmeyelim ve ülke olarak yolumuza devam edelim. Dolar kuru da, faiz de, diğer enstrümanlar da çok kısa süre içinde normal sınırlar içine dönecektir. Türkiye çıktığı yolda ekonom Her senaryoda korumaya devam edecektir. Sorumsuzca siyasi ekonomik manipülasyon yapanları dikkate almayanlar kazanacaklardır."

SİYASİLER POZİTİF MESAJ VERMELİ

Dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından bir açıklama da Merkez Bankası eski Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz'dan geldi. Business HT'ye değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, değerlendirmesinde piyasaların yakında durulacağını düşündüğünü söyledi. "Siyasilerin şimdi pozitif mesajlar vermesi gerekiyor" diyen Yılmaz, "Yabancı yatırımcılar bugünden itibaren bu mesajları fiyatlayabilir" diye konuştu. Koalisyonun ihtimalinin Türkiye için çok faydalı olacağını belirten Yılmaz, "Ortak tavır ile ülke kutuplaşmanın ve kamplaşmayı sonlandırabilir. Yönetim sorunları böylece aşılabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

DOLAR KURU ANALİZİ KORKUTTU

Societe Generale'in gelişen piyasa stratejisti Bernd Berg, "Türkiye şimdi ekonomik durgunluk ve siyasi istikrarsızlık dönemine girdi" dedi. Berg, dolar/TL'nin önümüzdeki üç aylık dönemde 3 seviyesini aşabileceğini ve yıl sonuna kadar 3.20'ye doğru hareket edebileceği tahmininde bulundu. Bloomberg News'ta çıkan habere göre, Berg, "Görülebilir gelecekteki siyasi belirsizlik Türk Lirası'nda sert düşüşe neden olacak, zira Türkiye önemli ölçüde kısa vadeli sernaye çıkışları ile karşı karşıya kalacak" dedi.