Doların 1.50 YTL altına gevşemesi beklenmiyor

Yurtiçi döviz piyasası, hem yurtdışı, hem de yurtiçi piyasalarda gözlenen olumlu havaya paralel olarak bir miktar gevşedi.

Uzmanlar, dolar kotasyonlarında 1.5000 seviyesine kadar düşüş olabileceği, ancak bu bölgenin altından alımların gelebileceğini ifade ediyorlar.

Tekstilbank'tan Dealer Erhan Kanısanlı, hafta ortasında ABD seçimlerinin sonuçlanmasından sonra seçimlerden önceki olumlu havanın yerini olumsuz havaya bıraktığını hatırlatarak, "ABD'de hisse senetleri Cuma günü dip seviyelerin görülmesinin ardından olumlu hareket ederek, yüzde 3'e varan yükselişler yaşadı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Erhan Kanısanlı, gerek ABD borsalarındaki hareketin verdiği olumlu hava, gerek Çin'den gelen ekonomik destek paketi, gerekse de Brezilya'da yapılan ve maliye bakanlarının katıldığı G-20 zirvesi ve buradan çıkan büyümeye destekli konuşmaların, piyasada olumlu hava esmesine sebep olduğunu vurguladı.

Kanısanlı, yurtiçi piyasalar ile ilgili olarak şu şekilde konuştu:

"Faiz ve kur cephesinde gerileme, İMKB Hisse Senedi Piyasası'nda ise alımlar göze çarpıyor.

Dolar/YTL kurunda 1.5000 seviyesine doğru bir hareket olmasını bekliyorum.

Bu hafta ABD'de açıklanacak bilançolara bakacağız. Geçen haftalara otomobil sektöründen olumsuz açıklamalar gelmişti. Hafta içinde ABD'de perakende satışlar verisi dışında açıklanması beklenen çok fazla data yok. Piyasada daha çok büyüme odaklı bir hafta olacak ve buna göre yön belirlenecek gibi görünüyor.

Dolar/YTL kurunda 1.5000 seviyesini, kırılması zor bir seviye olarak görüyorum.

Reklam
Reklam

Avro büyüme ve enflasyon dataları var. Bunlar da global anlamda resesyon ve para politikalarını nasıl şekilleneceği konusunda bize bilgi verecek.

Bu hafta genel olarak çok olumsuz geçmez diye düşünüyorum. Bununla birlikte piyasanın bulunduğu olumsuz havadan çıkmasının biraz süre alacağı görüşündeyim.

Bu hafta, geçtiğimiz haftalara, özellikle de ekim ayına göre daha olumlu bir hava yaşanacağını düşünüyorum. 1.5000 bölgesinin altını görebiliriz. Fakat bu seviyenin altından hem bireysel ve hem de kurumsal taraftan alım gelmesini bekliyorum."