Dolmuşçular Zam İstiyor

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, şehir içi ulaşımda faaliyet gösteren dolmuşlara...

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, şehir içi ulaşımda faaliyet gösteren dolmuşlara zam yapılmasını istedi.

Bursa’da dolmuş esnafı zam istiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin dolmuştan taksiye dönüşümü devam ederken, dolmuş esnafı ulaşımda zam yapılmamasından yakınıyor. Bursa’da 530’a yakın dolmuşun bulunduğunu belirten Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, esnafın istediği şekilde taksiye dönüşümü yapıldığını kaydetti. Yaklaşık 2 yıldır dolmuşlara zam yapılamadığını ifade eden Topçu, “Zammın yapılamaması bir nevi dolmuşların taksiye dönüşümü için ekonomik bir baskı unsurudur. Zam konusunda defalarca UKOME’ye başvurumuzu yaptık. Ama tüm başvurularımız geri döndü. Bu bizi de sıkıntıya soktu. Dolmuş esnafının rahatlaması için zam mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

“ZAM İSTİYORUZ”

Yüzde 10’luk bir zammın kendileri için yeterli olacağını ifade eden Topçu, “Biz uzun hatlarda 2 lira, kısa hatların tarifesi ise 1,75 olsun istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi, trene ve otobüse zam yaptı. Ama esnafa bu olmadı. Akaryakıta 2 yıldır yüzde 35’e varan zam geldi. Ama bu zam dolmuş esnafına uygulanmadı. Bu fiyatlar dolmuş esnafını sıkıntıya sokuyor. Bu konuda UKOME’den olumlu bir cevap bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: