Dolu Bitlis’i Beyaza Bürüdü

Bitlis ve ilçelerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren ve yaklaşık 15 dakika devam eden sağanak yağış...

Bitlis ve ilçelerinde sabah saatlerinde etkisini gösteren ve yaklaşık 15 dakika devam eden sağanak yağış ve dolu, kenti beyaza bürüdü.

Tatvan’da sabah 10.30 sıralarında aniden bastıran dolu yağışına vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, fındık büyüklüğünde yağan doludan korunmaya çalışan vatandaşlar saçak altlarına sığınmak zorunda kaldı. Yaklaşık 15 dakika devam eden dolu ve sağanak yağış sebebiyle ilçedeki ara sokaklar ve evlerin önünde irili ufaklı su göletleri oluştu.

Öte yandan, yağışın şiddetini azaltmasıyla balkona çıkan vatandaşlar dolu yağışından sonra araçların üzerini ve yerleri beyaza bürüyen manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Reklam
Reklam

Fındık büyüklüğündeki dolu karşısında çok şaşırdığını belirten Özgür Akay, ilk defa bu denli büyük dolu gördüğünü söyledi. Yağışın yaklaşık 15 dakika devam ettiğini anlatan Akay, “Yağıştan sonra dışarıya baktığımızda her yer beyaza bürünmüştü. Gördüğümüz manzara karşısında çok şaşırdık. Yazın ortasında resmen kışı yaşadık. Her yeri su bastı” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: