Dolu Üzüm Bağlarını Vurdu

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde dolu yağışı sebebiyle yaklaşık 10 bin dönümlük...

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde dolu yağışı sebebiyle yaklaşık 10 bin dönümlük üzüm bağlarında büyük ürün kaybı yaşandı.

TBMM İdare Amiri ve CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşanan dolu felaketi nedeniyle zarar gören üreticileri ziyaret etti. Buldan'ın Yenicekent Beldesiyle, Bölmekaya, Doğanköy, Osmaniye ve Oğuz köylerinde incelemeler yaparak üreticilerle görüşen Keskin, 10 bin dönümlük üzüm bağlarında yüzde 80'lere varan oranlarda ürün kaybının olduğunu belirtti. Adnan Keskin,bölgede aralıksız 42 dakika süren dolu yağışının, geçimini üzüm yetiştiriciliğinden sağlayan üreticilerin geleceğini kararttığını belirterek, "Bir çiftçi günümüz koşullarında bir kez açık verdi mi, kendisini toparlaması zordur. Buldan'daki çiftçilerin yaralarının sarılması bu yüzden hayati önem taşıyor"dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de en erken yetişen çekirdeksiz sultaniye üzümleriyle meşhur Buldan'daki dolu felaketinin üzümlerde verim kaybının dışında, kalite kaybına da neden olduğunu ifade eden Keskin, "Yaklaşık 500 aile mağdur oldu. Zarar milyonlarca lirayı buluyor. Büyük bölümü ihraç edilen üzümler belki sofralık üzüm olarak bile alıcı bulamayacak.Yaşanan felaket sadece bu yılki üretimi olumsuz etkilemesinin yanında gelecek yılki üretimi de riske sokmuş durumda. Bu nedenle konuyu meclise taşıyarak bu bölgelerin afet bölgesi kapsamına alınmasını, kredi borçlarının ertelenerek üreticilere yardımcı olunması için gerekli girişimlerde bulunacağız" dedi.

Adnan Keskin'in bölgede yaptığı inceleme gezisine CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Selahattin Koçdemir ile meclis üyeleri de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: