Dolu ve yağmur nedeniyle zarara uğrayan çiftçiler için çalışma başlatıldı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, etkili olan dolu ve sağanak yağışın, ekili ve dikili alanlara verdiği hasarın...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, etkili olan dolu ve sağanak yağışın, ekili ve dikili alanlara verdiği hasarın tespitine başlandı. Vezirköprü’de ürünleri hasar gören 600 çiftçi, hasar tespiti için sigorta şirketlerine başvurdu.
TARSİM Bölge Koordinatörü Bülent Yaşaroğlu, aniden bastıran dolu ve sağanak yağışın özellikle; Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde etkili olduğunu ve hasara yol açtığını ifade etti. Şu ana kadar hasar tespiti için bin 100 üreticinin talepte bulunduğunu belirten Yaşaroğlu, "Biz de hemen ekipler oluşturarak hasar tespiti için eksperlerimizi görevlendirdik. Amacımız üreticimizin zor gününde yanlarında olabilmek ve problemlerine hızlıca çözüm aramak. Aniden bastıran ve ürünlerimize zarar veren son yağışlar bize tarım ürünlerimizi sigortalatmanın ehemmiyetini gösterdi. Çiftçilerimizi de bu konuda uyararak bir an önce ürünlerini sigortalatmalarını tavsiye ediyorum." dedi.
Vezirköprü’de çiftçilikle uğraşan Erhan Ceylan ise bu yıl 660 dönüm arazide ektiği ürünlerin dolu ve yağmur nedeniyle ciddi şekilde zarar gördüğünü savundu. Tüm ürünlerini sigortalattığı için hasar tespiti müracaatında bulunduğunu hatırlatan Ceylan, "Sağ olsunlar hemen ilgilenerek tespitte bulundular. Doğal afetle gelen ürün kaybımızın üzüntüsünü telafi edebilecek olmamızın sevincini yaşıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz