Dolu Yağışı, Kiraz Üretimini Etkiledi

MERSİN (AA) - Silifke ilçesinde hasadına başlanan kirazda, bu yıl etkili olan dolu yağışı nedeniyle rekoltede düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

MERSİN - Silifke ilçesinde hasadına başlanan kirazda, bu yıl etkili olan dolu yağışı nedeniyle rekoltede düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor. Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine, ilçe genelinde geçen yıl bin 35 dönümde 310 ton kiraz hasat edildiğini kaydetti. Öztürkmenli, Seydili, Şahmurlu, Örenköy, Kavak, Çatak, Kırobası ve Sarıaydın mahallelerinde kiraz hasadına başlandığını ve sezonun temmuz ortalarına kadar süreceğini ifade eden Can, dolu yağışına bağlı rekolte kaybı beklediklerini söyledi. Can, üreticilerden kilogramı 3 liraya alınan kirazın başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere diğer illere gönderildiğini, çiftçinin bilinçli ve kaliteli üretim yapması amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliğine gittiklerini vurguladı. Can, kiraz üretimini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: