Domaniç televizyon programında tanıtılacak

Domaniç ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri, Bursa merkezli uydudan yayın yapan Olay TV'de yayınlanacak programda tanıtılacak.

Domaniç ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri, Bursa merkezli uydudan yayın yapan Olay TV'de yayınlanacak programda tanıtılacak.

Elif Sedef Dize'nin yapımcılığını üstlendiği "Anadolu Sofrası Arasta" programı için Domaniç'te çekimler yapıldı.

Bursa'da dernekleri bulunan 80 ilin yemekleri, örf ve adetleri, doğal ve kültürel güzellikleri, halk oyunları ve türkülerini tanıtmayı amaçlayan programın çekimleri kapsamında Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı ile röportaj gerçekleştirildi.

Osmanlı Devleti'nin Domaniç'te kurulduğunu hatırlatan Yardımcı, "Osmanlı'nın kurulduğu yaylalarımız doğal güzelliklere sahiptir. Halkımız bu zenginlikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük çaba sarf etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Dize ise programın amacın seyircileri eğlendirmek, yörenin sanat, kültür, örf, adet, yemek, halk oyunları, müzik ve doğal güzelliklerini ekrana taşımak olduğunu bildirdi.

Çekimlerin Domaniç'in yanı sıra il merkezi ve diğer ilçelerde devam edeceğini belirten Dize, kendilerine yardımcı olan ilçe yetkililerine teşekkür etti.

Bursa Kütahyalılar Derneği İkinci Başkanı Sadık Şenkaya da Kütahya ve ilçelerini en güzel şekilde tanıtmayı hedeflediklerini anlatarak, program ekibinin Mızık Çamı ve Hayme Ana Türbesi'ni görüntülediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: