Domaniç'te 51 üreticiye 204 gebe düve

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Domaniç ilçesi Çukurca beldesinde 51 üreticiye montofon cinsi 204 gebe düve dağıtıldı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, düve dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Çukurca'ya önemli bir yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu projenin tarım sektörü için de önemli bir adım olduğunu belirten Kinay, ''Bütçeden tarım sektörüne 6 milyon lira ayrıldı. Bu projeler bu kaynağın aktarımıdır. Bölgemize, çiftçimize hayırlı olsun'' dedi.

Kinay, 2023 yılı itibariyle Türkiye'nin tarım sektöründe dünyada ilk 10 ülke arasında yer almasının hedeflendiğini kaydetti.

İl Tarım Müdürü Dr. Altuğ Atalay, 2004 yılında ilk olarak Hisarcık ilçesinde başlayan kooperatif uygulamaları kapsamında şimdiye kadar 2 bin 24 düve girdisi sağlandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

''Bu hayvanların bu güne kadar 8 bin 730 adet yavruladığı da göz önüne alındığında toplamda yaklaşık 10 bin adet birinci sınıf damızlık hayvan girişi sağlanmıştır. Proje kapsamında üç adet yeni modern ahır yapılmış, 37 ahır tamir edilmiştir. Hayvanların temini için harcanan para 1 milyon 575 bin TL olup, projenin toplam maliyeti 3 milyon TL'dir. Bunun yanında kredi bedeli ilk iki yıl ödemesiz, 8 yıl vadeli ve sıfır faizli olarak uygulanacaktır. Ayrıca çiftçilerimize verilen hayvanların getirisine bakıldığında sadece süt katkısı 5 yılda 2 milyon 125 bin TL'dir.''

Montofon cinsi 204 düvenin 51 üreticiye teslim edilmesiyle sona eren törene, Domaniç Kaymakamı Bekir Deveci, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Ziraat Odalarının başkanları, sivil toplum örgütleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

(AÖ-SDT-HH)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz