Domaniç'te "Çanakkale'den Cumhuriyete Kazım Karabekir" Konulu Konferans

Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Meslek Yüksekokulu tarafından "Çanakkale'den Cumhuriyete Kazım Karabekir" konulu konferans düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Meslek Yüksekokulu tarafından "Çanakkale'den Cumhuriyete Kazım Karabekir" konulu konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak katılan Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, Çanakkale Savaşları'nın dünyada bir benzerinin görülmediğini söyledi.

Babasının çocukluk yıllarında Ermeniler ile Türkler'in kardeş ilişkiler içerisinde yaşadığını anlatan Yıldıran, "Babam, 1800'lü yıllarda Ermeniler ile iç içe yaşamış bir insan. Birçok komşusu Ermeniymiş" dedi.

Yıldıran, yedi düvelin Çanakkale'ye adeta "Türk'ü boğmak" için geldiğini dile getirerek, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Vatanımızın her yerinden akın akın Çanakkale'de ölmeye koştular. Bugün, bizim burada mutlu yaşamamız için canlarını verdiler. Bu vatanın nasıl kazanıldığını, bilmeyenlere ya da anlamak istemeyenlere anlatmak şehitlerimize olan vicdan borcumuzdur. Babam, Çanakkale'de Kerevizdere mevkisinde Fransızlar'a karşı çarpışmış. Babam, burası için şöyle derdi; 'Kerevizdere'den su değil, kan akıyordu.' Çanakkale'den sonra doğuya gönderiliyor. Kars'ı kurtararak, 'Osmanlı'nın son paşası' unvanını alan kişidir. Kars'ı düşmandan kurtarıyor, şanlı bayrağımızı Kars Kalesi'ne çekiyor. Kendisine, padişah tarafından paşa rütbesi veriliyor."

Yıldıran, Ermeniler'in Erzurum'da yaptığı katliamı da anlattı.

Konferans sonrası Kaymakam Mehmet Boztepe, Yıldıran'a çini tabak hediye etti.

Muhabir: Hadi Şengül / Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: