Domoteks Gaziantep Makine Halısı Fuarı'na Ilgi

GAZİANTEP (AA) - Domotex Gaziantep Makine Halısı Fuarını ziyaret için yerli ve yabancı birçok heyetin Gaziantep'e geldiği bildirildi.

GAZİANTEP yapılan açıklamaya göre, fuar ziyareti için gelen Demirci Ticaret ve Sanayi Odası ile İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği üyeleri, GTO'yu ziyaret etti. Heyet üyeleri, başarılı organizasyon için GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’a teşekkür etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, halının bir Anadolu kültürü olduğunu belirtti. Bu kültürü Gaziantep'in dünyaya taşıdığını vurgulayan Bartık, "Kentte halıcılığın kökeni çok eskilere dayanır. Sektörün temelleri sağlam olduğu için böylesi bir başarı elde edilmiştir. Üstelik sektör yan sanayinin gelişmesine de önemli katkılar sunmuştur. Şimdi ise halı sektörü kültür turizmi için bir aracı olmaya başladı" ifadesinde bulundu. Demirci Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akkılıç ise Gaziantepli halıcıları ulaştıkları başarıdan dolalı kutladı. Milyonlarca metrekare halıyı üretip satabilmenin büyük başarı olduğunu kaydeden Akkılıç, fuarın sektörün ufkunu açtığını ifade etti. İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen ise sektörün daha ileriye gitmesi için işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: