Domuz çiftliğine kapama

İSTANBUL (İHA) - İzmir'de, çok sayıda kişinin domuz etinden geçen "Trişin Hastalığı"na yakalanmasının ardından, İstanbul'da denetimlerini sürdüren yetkililer, Arnavutköy Hacımaşlı Köyü'ndeki domuz çiftliğinin kapatılmasına karar verdi. Çiftlik çalışanları, haftada 15 domuzun kesildiğini fakat, etlerin nereye gönderildiğini bilmediklerini söyledi.

Arnavutköy Hacımaşlı Köyü'ndeki domuz çiftliğinde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İşleri Müdürlüğü, Defterdarlık, İSKİ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde görevli yetkililer, daha önce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen kesimhanenin kapatılması gerektiğini söyledi. Çiftliği gezmekle yetinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Halil Hayta, işlem yapmadığı için "Siz buraya niçin geldiniz?" diye soran basın mensuplarına sinirlendi. Hayta, "Valilikten emir geldi onun için geldik" dedikten sonra beraberindekilerle birlikte domuz çiftliğinden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Domuz çiftliğinde incelemelerini sürdüren İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, atıkların çiftliğin yakınında bulunan sazlı dereye akarak suyu kirlettiğini kaydederek, yasal işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Bu arada domuz çiftliğindeki kesimhanelerin daha önce belediye yetkilileri tarafından mühürlendiği, sahibinin de belediye ile mahkemelik olduğu vurgulandı.
Domuz çiftliğinde en ilginç açıklama ise, burada çalışan görevlilerden geldi. Çiftlikte her hafta en az 15 domuzun kesildiğini söyleyen görevliler, bu etlerin nereye gittiğini bilmediklerini ifade etti. Hacımaşlı Köyü, incelemelerin tamamlanmasının ardından kapatılacak.