Domuz gribi korkutmaya devam ediyor

Meksiko/Londra (AA) - H1N1 virüsü bulaştığı kesinleşen kişi sayısı Meksika'da 443'e İngiltere'de ise 13'e yükseldi.

Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordova, düzenlediği basın toplantısında, "ülkede 443 vaka tespit edildi. Bu kişilerden 16'sı öldü, 427'si hayatta" dedi. Meksika'da H1N1 virüsü bulaştığı kesinleşen kişilerin sayısı dün 381 olarak açıklanmıştı.

Bakan Cordova, "Elimizde hastalığın kontrol sürecine girdiğimizi gösteren unsurlar olduğunu düşünüyorum, ancak Meksika'da salgının en karmaşık safhasının geçtiğini söylemek için erken" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İngiltere'de yapılan testler sonucunda ise H1N1 virüsü taşıdığı kesinleşen hasta sayısının 13'e yükseldiği, 600 kişi üzerinde yapılan testlerin sonuçlarının da beklendiği bildirildi. Ülkede Meksika'ya seyahat etmeden H1N1 virüsü kapanların sayısı da 2'ye yükseldi.

Halk Sağlığını Koruma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Meksika'ya hiç gitmeden virüsü kapan iki kişinin varlığının önemli olduğu, ancak yine de genel halk sağlığı açısından tehdidin çok büyütülmemesi gerektiği belirtildi. Yetkililer, İngiltere'de virüsü taşıdığı tespit edilen bütün hastalarda semptomların çok hafif biçimde ortaya çıktığını, bunun da tedavilerde başarı oranını artırdığını belirtti.

İngiltere Başbakanı Gordon Brown da bir hastaneyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İngiltere'nin hastalıkla mücadele konusunda iyi durumda olduğunu belirterek, "Biliyoruz ki daha pek çok yeni vaka ortaya çıkacaktır, ama bunlar aynı zamanda tedavi edilebilir olacak" dedi.