Domuz Kapanına Yakalanan Yavru Ayı Kurtarıldı

Sakarya'nın Geyve ilçesinde domuz kapanına yakalanan yavru ayı, uyuşturucu iğneyle uyutulduktan sonra kurtarıldı. İlimbey Köyü'nde...

Sakarya'nın Geyve ilçesinde domuz kapanına yakalanan yavru ayı, uyuşturucu iğneyle uyutulduktan sonra kurtarıldı.

İlimbey Köyü'nde yavru ayı, ormanlık alana yakın bir yerde meyve bahçesi girişine köylüler tarafından kurulan domuz kapanına yakalandı. Acı içinde bağırarak kapandan kurtulmaya çalışan yavru ayıyı gören bir köylü durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ve Geyve Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdi.

Gerekli önlemler alındıktan sonra Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından getirilen veteriner hekim, uyuşturucu iğne atarak yavru ayıyı sakinleştirdi. İğnenin etkisiyle bir süre sonra uyuyan yavru ayının kapana takılan ayağı görevliler tarafından kurtarıldı.

Reklam
Reklam

Yapılan kontrolde ciddi bir yarası bulunmadığı belirlenen yavru ayı, jandarma ve orman görevlilerinin gözetiminde doğal ortamına bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: