Domuzun Saldırdığı Köpeğe "deri Kaydırma" Tedavisi

HARUN KAYMAZ - Bursa'da, domuz saldırısına uğraması sonucu yaralanan sahipsiz köpek, "deri kaydırma" yöntemiyle tedavi edildi.

HARUN KAYMAZ - Bursa'da, domuz saldırısına uğraması sonucu yaralanan sahipsiz köpek, "deri kaydırma" yöntemiyle tedavi edildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Işıklar köyünde, Rotweiller cinsi bir köpek, domuz saldırısına uğradı. Köpeği yaralı bulan bir vatandaş, Mudanya ilçesine bağlı Bademli Mahallesi'ndeki özel hayvan bakımevine götürdü. Bakımevinin işletmecisi Mefaret Özmez de köpeği, tedavi edilmesi için Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi yetkililerine teslim etti. Uzmanlar tarafından muayene edilen hayvanın sırt bölümünde 30 santimetre uzunluğunda deri parçasının koptuğu belirlendi. Hayvana, 5 günlük antibiyotik tedavisinin ardından deri kaydırma tedavisi uygulandı. Daha sonra köpek, bakımevine gönderildi. UÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksen Çeçen, hayvan kendilerine getirildiğinde durumunun çok kötü olduğunu söyledi. Köpeğin, yarasının büyük, huzursuz ve huysuz olduğunu belirten Çeçen, "Çok acı çektiği belliydi. Yaraya yakın bölgedeki derileri kaydırma yöntemi ile bir cerrahi operasyon gerçekleştirdik. Köpek rahatladı ve huysuzluğu sona erdi. Şu anda durumu çok iyi" dedi. - "Köpekten 10 saçma çıkmış" Özmez ise köpeği ilk gördüğünde büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Hayvanın, bulunmadan önce yaklaşık 4 gün yaralı gezdiğini belirten Özmez, "Korkudan yaklaşamamışlar. İpe bağlayıp bize getirdiler. Korkunçtu, baktım fenalık geçirdim. Daha önce bir hayvanda böyle yara görmedim" diye konuştu. Bakımevinde gerekli müdahalede bulunamayacaklarını anlayınca köpeği UÜ Veteriner Fakültesi yetkililerine teslim ettiğini anlatan Özmez, buradaki profesörlerin de duruma şaşırdığını dile getirdi. Hayvana 5 gün antibiyotik tedavisi uygulandığını aktaran Özmez, şunları kaydetti: "Yara çok büyük olduğu için özel bir işlem uygulandı. Sonra dikiş atıldı. 5 gün sonra yeniden dikiş atılacak. Köpeği yeniden bakımevimize getirdik. Sağlık durumu şu anda çok iyi. Sırtından 30 santimetrelik bir deri parçası kopmuş. Lifleri hep dışarıdaydı. Zavallının buna rağmen sesi çıkmıyordu. Ayrıca nasıl ve niye olduğunu bilmiyoruz ama köpekten 10 saçma çıkmış." Özmez, köpek iyileşince sahiplendirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: