Don Afeti Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Geçtiğimiz ay Elazığ ve ilçelerinde meydana gelen don afeti nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçiler için harekete geçildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İlimizde ilçelere göre değişmekle birlikte orta ve yer yer kuvvetli don afeti meydana gelmiştir. Rakıma göre farklı fenolojik evrelerde bulunan kayısı ağaçları, bu don afetinden olumsuz etkilenmiştir.29-30.03.2014 tarihleri arasında meydana gelen don olayı ile ilgili ilçelerde yapılan ön tespitin sonuçları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bildirilmiştir.

Ön tespit çalışmaları ile birlikte eş zamanlı olarak hasar tespit çalışmalarına başlanılmış olup gıda,tarım ve hayvancılık bakanlığı il ve ilçe müdürlükleri teknik elemanları tarafından ön hasar tespiti çalışmaları yürütülmektedir.hasar tespit çalışmalarının sonucu Gıda,tarım ve hayvancılık bakanlığına bildirilerek.bakanlığın talimatlarına göre işlem yapılacaktır.

Reklam
Reklam

Don afeti 5363 sayılı tarım sigortaları kanunu kapsamındaki tabii afetler içerisinde yer aldığından sigorta yaptıran çiftçilerimizin bahçelerinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) eksperleri tarafından ön hasar tespit çalışmaları yapılmaktadır.”dedi.

Kaygusuz, üreticilerin mağdur olmamaları için çiftçi kayıt sistemine kayıt olmaları gerektiğini hatırlatarak, üreticilerin doğal afetler sonucunda mağdur olmamaları için ürünlerini sigorta yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: