Donan Dere Çocukların Oyun Alanı Oldu

HAKKARİ (AA) - Hakkari ve ilçelerinde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle donan Yüksekova Deresi, çocukların oyun alanı oldu.

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan aşırı soğuklar nedeniyle donan Yüksekova Deresi, çocukların oyun alanı oldu. Bölgede etkisini sürdüren ve özellikle geceleri sıfırın altında 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle birçok dere, gölet ve nehir dondu. İlçe merkezinde dondurucu soğukların ardından buz tutan Yüksekova Deresi tehlikelerine rağmen çocukların eğlence mekanı haline geldi. Yeni yıl tatilini fırsat bilen çocuklar, buz tutan dere üzerinde kayarak ve çeşitli oyunlar oynayarak eğlendi. Fatih Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, donan dere üzerinde oyunlar oynadıklarını ve bundan çok keyif aldıklarını söyledi. Aslan, "Mahalledeki arkadaşlarımızla her gün okul çıkışında buraya gelerek kayıyoruz. Tehlikeli olmasına rağmen akşam saatlerine kadar burada çeşitli oyunlar oynuyoruz. Yanımızda getirdiğimiz kızaklar veya tenekelerle bazen aramızda yarışlar düzenliyoruz. Hava soğuk olunca da ateşler yakarak, ateşin etrafında halay çekiyoruz. Böylece hem ısınıyor hem de eğleniyoruz" dedi. Yüksekova'da kayak merkezi olmadığı için kışın eğlenecek başka bir yer bulamadıklarını belirten Aslan, tesis yapılırsa çocukların gönül rahatlığıyla kayak yapabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: