Dondurma Döner Gibi Kesilecek

Sakarya’da faaliyet gösteren bir firma Döner Dondurma projesi ile dondurmanın çabuk erime ve hijyen problemine...

Sakarya’da faaliyet gösteren bir firma Döner Dondurma projesi ile dondurmanın çabuk erime ve hijyen problemine çözüm getirmeyi hedefliyor. Döner şeklinde soğutulacak olan dondurma bu sayede dış etkenlere daha uzun süre dayanabilecek.

Proje ile ilgili olarak bilgiler veren Çeliktaş Genel Müdürü Mustafa Çelik, Ar-Ge çalışmalarını tamamladıkları Döner Dondurma projesinin Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunu belirterek, “Dondurma kültürünün her geçen gün geliştiği günümüzde dondurma teknolojisinde de yenilikler birbirini takip ediyor. Biz de bu noktadan hareketle Döner Dondurma projesini geliştirdik. Türkiye’de ve Dünya'da bir ilk ve tektir. Özellikle sıcak bölgeler için tasarlandı. Bu proje sayesinde dondurma daha hijyen bir ortamda ve çok daha uzun süre dışarıda kalabiliyor. Geliştirdiğimiz bu proje ile özel cam kabin içerisinde ve soğutma teknikleri kullanılarak yerleştirilen soğutma ekipmanları ile dış sıcaklıktan korunan dondurma erimeden daha uzun sürede satışa sunuluyor ve ayrıca toz ve diğer zararlardan etkilenmiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Döner dondurmanın özelliği soğutma işlemi sırasında; tıpkı bir et dönerin ısıtılması gibi aynı şekilde soğutma işlemine tabi tutulması olurken; projenin henüz deneme aşamasında olduğu ve deneylerin ne kadar başarılı olduğunu önümüzdeki süreçte belli olacağı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: