Döner tartıyla satılacak

UŞAK (İHA) - Uşak'ta terazisiz satışlarda vatandaşın adaletsiz satış yapıldığı gerekçesiyle tepkisini dikkate alan Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Demir, bundan sonra dönerin gramaj usulü ile satılacağını açıkladı.

Bu uygulamaların hem dönerci esnafının, hem de vatandaşların menfaatine olacağını ifade eden Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Demir, "21. yüzyıla girdiğimiz şu günlerde esnaflarımızın da artık bilinçlenip tüketiciye kaliteli ve sağlıklı satış yapmasında büyük etken olacaktır. Bu uygulamayı başlatmak için önce belediyenin ve sağlık müdürlüğünün desteği olması gerekir. Ancak en büyük desteği halkımızdan bekliyoruz. Halkımızın, esnafı uyarıcı, eleştirici, ikaz edici ve denetleyici olarak bilinçli bir şekilde tüketici haklarını mutlaka kullanarak bizlere yardımcı olmaları gerekir. Böylece esnafımız arasındaki rekabeti de sona erdirmemizde bizlere yardımcı olacaklardır. Bundan böyle dönerciler, tavuk bonfile takarak yarım ekmek arası 40 gram tavuk döneri 750 bin liradan, 40 gram et yaprak döneri de 1 milyon 250 bin liradan satacak. Bu fiyatlara uymayan esnaflarımıza cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Demir, "Dönerci esnafımızdan bazılar, kilosu 3.5 milyon lira olan tavuk bonfile yerine, kilosu 1.5 milyon lira olan tavuk derisini takarak, hem esnaf arkadaşlarını zora sokmakta, hem de vatandaşa sağlıksız döner satmaktadır. Böylece ucuza mal edip yarım ekmek tavuk döneri 400 bin liraya satıyorlar. Gıda statüsünde hiçbir yararı olmadığı bilinen tavuk derisi döner diye halka satılarak, hem halkın sağlığı ile oynanıyor, hem de dürüst esnaf yıpratılıyor. Bu nedenle ileride gıda zehirlenmesi olabileceği endişesi ile Belediye, Sağlık Müdürlüğü, Çevre Sağlığı yetkililerine, bizim uygulamamıza destek olmaları için çağrıda bulunuyorum. Amacımız kaliteli ürünü hijyenik ortamda halkımıza standart fiyat ile satışa sunmaktır" dedi.