Donma riski olan 50 kişi koruma altında

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da başlayan kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle, sokakta yaşayan ve donma riski bulunan 4'ü kadın 50 kişiyi koruma altına aldı.

Ambulanslarla toplanarak misafir edildikleri Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu Geçici Barınma Merkezi'nde getirilen bu kişiler, saç, sakal tıraşı ve banyo yaptırıldıktan sonra tepeden tırnağa temiz kıyafet giydirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü doktorları tarafından sağlık kontrolünden geçirilen bu kişilerden, gerek görülenler tedavi için hastaneye sevk ediliyor. Sıcak bir ortamda barınmaları sağlanan bu kişilerin, beslenme ihtiyaçları da günde üç öğün sıcak yemek ve bunun yanı sıra kumanya olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Kar yağışının başlamasıyla birlikte koruma altına alınan 4'ü kadın 50 kişiden sağlık problemi olan 6'sı tedavi için hastaneye sevk edildi, 1 kişi ailesine teslim edildi, 1 kişi kendi isteğiyle ayrıldı, 1 kişi de masrafları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanarak, memleketine gönderildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınan evsizlere yarından itibaren psikiyatristler tarafından psikolojik destek verileceği bildirildi.