Dönüş yolunda bu yollara dikkat!

Ramazan Bayramı ile birlikte yaz tatili de biterken, yurdun değişik bölgelerinden memleketlerine dönmeye başlayan vatandaşlar yollar ve vapur iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ramazan Bayramı ile birlikte yaz tatili de biterken, yurdun değişik bölgelerinden memleketlerine dönmeye başlayan vatandaşlar, Çanakkale ve Lapseki'de arabalı vapur iskeleleri ve Yalova Topçular iskelesinde önünde uzun araç kuyrukları oluşturuyor. Yetkililer, trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri uyarıyor.

İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de yoğunluk bekleniyor. Yetkililer, sürücülerin özellikle bazı hassas geçiş noktalarında dikkatli olmalarını istedi.

Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında ise 13 feribot karşılıklı sefer yapıyor. Yetkililer, İzmir ve Bursa istikametinden gelecek sürücülerin, Topçular'dan feribotla Eskihisar'a geçmesini öneriyor.

Reklam
Reklam

Burada sıra beklemek istemeyen sürücülerin kullanacağı E-130 karayolunun, Karamürsel-Gölcük arasındaki Uaşlı mevkiinde onarım çalışması var. Sürücülerin dikkatli olması istendi.

TEM'DE YOĞUNLUK

TEM otoyolunun Ankara-İstanbul yönünde sabah saatlerinde araç yoğunluğu oluşmaya başladı.

Öğleden sonra daha da artan yoğunluğun, otoyolun İstanbul-Ankara istikametinde yaşanmadığı dikkati çekti. Öte yandan, D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan sis ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bolu Dağı'nda özellikle Karanlıkdere ve Seymenler mevkinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 15 metreye kadar düşüyor.

Denetimlerini artıran Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sürücüleri güzergahta etkili olan sisle ilgili uyarıyor. TEM'in Gültepe tünel ve viyadükleri, Hereke geçişi ile Dilovası rampasının da tehlikeli noktalar olduğunu hatırlatıldı. Sürücülerin bu bölgelerde aşırı süratten ve sollama yapmaktan kaçınmaları istendi.

Vatandaşlar okulların Perşembe günü açılacak olması sebebiyle erkenden memleketlerine dönmeye başladı. Öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Lapseki 'de arabalı vapur iskelelerinin önünde araç yoğunluğu yaşanırken, tatilciler zaman zaman feribot sırası sebebiyle birbirleriyle tartıştı. GESTAŞ A.Ş, öğle saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanması üzerine Çanakkale-Eceabat hattında 4, Gelibolu-Lapseki hattında da 3 olmak üzere toplam 7 arabalı vapurla saatsiz olarak sefer yaparak, tatilcileri Asya ile Avrupa arasında taşımaya başladı.

Reklam
Reklam

GESTAŞ A.Ş.'ye ait arabalı vapurlarının haricinde, il merkezinde sefer yapan mini feribotlar da sefer sayısını arttırdı. 3 mini feribotla Çanakkale-Kilitbahir arasındaki seferler aralıksız olarak sürerken, araç yoğunluğunun durumuna göre sefer sayısının daha artırılacağı açıklandı. Öte yandan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de yollarda gerekli tedbiri aldı.

TEM otoyolunun Bolu ile Ankara arasındaki bölümünde ulaşımı etkileyecek bir trafik yoğunluğu yaşanmıyor.