''Dopingde dünyanın gerisindeyiz''

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin dopingli çıkma oranında dünyanın çok gerisinde olduğunu söyledi. Atalay, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri Planlama ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Dünya'da yapılan spor ile ilgili toplantılarda vazgeçilmez 3 gündem maddesininin, doping, şiddet ve ırkçılıkla mücadele olduğunu belirtti.

Dopingle mücadele konusunda yaptıkları çalışmalarla bir yere vardıklarını kaydeden Atalay, "2004 yılına göre 2005 yılında doping kontrolleri Avrupa'da sıklaştı. Avrupa'da oranlar yükseldi ama bizde düştü" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye gibi diğer ülkelerinde doping konusunda canının yandığını ifade eden Atalay, şöyle devam etti:

"ABD, Rusya, İtalya, Kanada olsun diğer ülkeler olsun hepsinin dopingli sporcusu çıkıyor. Hepsi mücadele veriyor. 2006 yılında şu ana kadar ki ortalamamız 1,03. Her yıl biraz daha düşüş ve mücadele var. İl müdürleri kendi bölgelerinde mutlaka okullarla temasa geçip bu kültürü ve derslerin milli eğitim ve kulüplerlerle işbirliği yaparak öğretilmesini sağlamalıdır. Madalya alsın diye küçük yaşta çocuklar zehirleniyor. Halter federasyonumuzun olağanüstü çalışmasıyla çoğu şey çözüldü."

Atalay, yaşanan şiddet olaylarına da değinerek, "Şiddetle mücadelede bir sonuç alınamadıysa veya eksiklikler varsa, en büyük kusur bana göre il müdürlüklerinindir" dedi.

Atalay, ırkçılıkla mücadele problemlerinin olmadığını da ifade ederek, "Bu ülke Etiyopya'dan gelen Elvan Abeylegesse'yi bağrına basmıştır. Çok misafirperveriz ve dünyanın her türlü her kesimden insanı Anadolu'da bağrına basmış bir ülkenin mensubu olmanın övüncünü yaşıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam