Dört Aylık Domuz Gribi Tedavisi Başarıyla Sonuçlandı

Medicalpark Elazığ Hastanesi, öümcül bir hastalık olan H1N1 (Domuz Gribi) hastasını, sağlıklı bir şekilde evine...

Medicalpark Elazığ Hastanesi, öümcül bir hastalık olan H1N1 (Domuz Gribi) hastasını, sağlıklı bir şekilde evine göndermenin mutluluğunu hasta yakınları ile birlikte yaşadı.

Medicalpark Elazığ Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Güneri Atalan, hasta ile ilgili yaptığı açıklamada, "7 Şubat 2013 tarihinde Akciğer yetmezliği sebebiyle Tunceli Devlet Hastanesi’nden hastanemize sevkedilen 51 yaşındaki Elif Kırmızıçiçek adlı hastamızı hastanemize kabul ettiğimizde, hasta çok kritik ve yaşamsal fonksiyonlarını yitirmek üzereydi." dedi.

Reklam
Reklam

Hastayı, hastanenin izolasyon odasında tedavi altına aldıklarını ifade eden Dr. Atalan, "Uyguladığımız testler sonucunda hastamızda şüphelendiğimiz gibi H1N1 (domuz gribi) olduğunu tespit ettik. Hastanın 4 aylık tedavi süreci boyunca kalbi 2 kez durdu. Uygulanan yeniden canlandırma ile hayata geri döndü ve bu süreç de diğer hayati organlarda meydana gelen yetmezlik tabloları düzeltildi." diye konuştu.

Solunum sıkıntısı sebebiyle her an kaybetmeye yakın bir tablo ile tedavisini sürdürerek, hastayı hayatta tutma mücadelesine devam ettiklerini belirten Dr. Atalan, "Yaklaşık 4 ay yoğun bakım izolasyon odasında gözlem altında tedavisini gerçekleştirdiğimiz hastaya tekrarladığımız testlerde, negatif sonuç alarak bu umutsuz tabloyu bir mutluluğa çevirmiş olmanın ve Elif Hanım'ı ailesine teslim etmiş olmanın gururunu yaşamaktayız." şeklinde konuştu.

Dört aylık yoğun bakım tedavi süreci sonucu servise alınan ve 15 gün sonra taburcu edilen Elif Kırmızıçiçek (51) ise ikamet ettiği Tunceli’ye dönmeden önce duygularını şöyle ifade etti: "Hastaneye gittiğimde nefes alamıyordum. Uzun tedavi sürecinin büyük kısmını hatırlamıyorum. Ancak herkesin özveri ile hassasiyetle yaklaştığını ve beni yaşamda tutma gayretini gözlerimle gördüm. En çok bahçemi ve tavuklarımı özledim. Gidip tekrar çocuklarımla ve ailemle ilgileneceğim için çok şanslıyım. Öncelikle bana bu süreçte ailelerinden biriymişim gibi davranan yoğun bakım ekibine ve doktorum Dr. Güneri Atalan’a teşekkürlerimi bildiririm." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: