Dört duvar arasında kalmak ne demek? Dört duvar arasında kalmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Dört duvar arasında kalmak ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Dört duvar arasında kalmak TDK sözlükte ne anlama gelir?

Atasözleri ve deyimler günlük yaşamın gerçeklerinden beslenen, ancak sıklıkla mecaz barındıran sözlerdir. Birleşik fiiller de iki veya daha fazla kelimelerin birleşmesiyle oluşan, eylem ifade eden sözlerdir. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller yapıları gereği güçlü bir ifade sunarlar. Günlük yaşamda veya edebi eserlerde sıklıkla bu sözlerin anlatım gücüne başvurulur. Dört duvar arasında kalmak ifadesi de bunlardan biridir. Dört duvar arasında kalmak ne demektir?

Dört duvar arasında kalmak Ne Demek? Dört duvar arasında kalmak TDK sözlük anlamı nedir?

  • Dört duvar arasında kalmak TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Dört duvar arasında kalmak TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. evde, kapalı bir yerde kalmak zorunda olmak

    Dört duvar arasında kalmak Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Ömrünü dört duvar arasında geçirmiş, çocuklarından başka insan yüzü görmemiş temiz bir ev kadını birdenbire değişemezdi." - Reşat Nuri Güntekin

Dört duvar arasında kalmak ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

dört bir taraf (veya yan) dört dönmek dört elle sarılmak (veya yapışmak)
dört göz bir evlat için dört gözle beklemek (veya bakmak) dört üstü, murat üstü
dört yanı deniz kesilmek
Anahtar Kelimeler: