"Dört Nala" Ihracata

İş adamı Vefa İbrahim Aracı, 3 yıl önce İngiltere'den satın aldığı safkan İngiliz atı Native Khan'ı kısraklarla aşılama yaparak, doğacak

İş adamı Vefa İbrahim Aracı, 3 yıl önce İngiltere'den satın aldığı safkan İngiliz atı Native Khan'ı kısraklarla aşılama yaparak, doğacak soylu tayları Avrupa'ya ihraç edilmesini hedefliyor.

Aracı, gerçekleştirdiği basın toplantısında, bir Türk atçısının İngiltere ve İrlanda'da en iyi yarışlarını koştuğunu ve yarışlarda başarılı sonuçlar aldığını söyledi.

İlk kez bir Türk atçısının İngiltere'nin en önemli yarışı olan "Epsom Derby'sine" katıldığını vurgulayan Aracı, Native Khan'ın başarılı yarışlarından sonra aygırlık kariyerinin ilk sezonunda Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Aracı, yurt dışına açılmayı düşündüklerini belirterek, "Nasıl ki yatırım yaparken yurt dışından makine veya bir teknoloji getiriyoruz ve onları Türkiye'de geliştirip, ihracat yapıyoruz. Bunu da öyle düşünün. Native Khan'ı başka kısraklarla aşılama yaparak, doğacak soylu tayların yurt dışına ihraç edilmesini istiyoruz. Ama biz maalesef Türk soy kütüğünden gelen atlarımızı şu anda ihraç edemiyoruz" şeklinde konuştu.

-"Her sene en az iki tane soylu yarış atını Türk soy kütüğüne kaydedeceğiz"-

Türkiye'nin dünyaya her konuda ihracat yapabilen bir ülke olduğunu kaydeden Aracı, atçılığın Türklerin genlerinde olduğunu ifade etti.

Aracı, Osmanlı İmparatorluğu'nun dünyadaki atçılığın gelişmesinde önemli katkısının olduğunu belirterek, " Biz Osmanlı'nın çocuklarıyız. Neticede artık Türkiye Cumhuriyeti'nin de uluslararası arenada kaliteli at ihraç eden, kaliteli yarış atı yetiştiren, dünya derbi ve klasiklerinde at koşturan ve Türk at soyundan gelen atların olması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hedeflerinin gerçekleşmesine Native Khan ile başardıklarını dile getiren Aracı, bu nedenle Native'yi Türkiye'ye getirip aygırlık yapmasını istediklerini kaydetti.

Aracı, daha sonraki yıllarda hem kısrakla hem de aygırlarla hedefleri olan Avrupa'ya yöneleceklerini ifade ederek, "İnşallah her sene en az iki tane soylu yarış atını Türk soy kütüğüne kaydederek, bunları İrlanda, İngiltere ve Fransa'ya göndermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: İbrahim Aktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: