Dört yaşındaki kız çocuğunun gripten öldüğü iddia edildi

Antalya’da 3 gün önce gribal enfeksiyona yakalandığı iddia edilen 4 yaşındaki Zübeyde Tan, sabah saatlerinde...

Antalya’da 3 gün önce gribal enfeksiyona yakalandığı iddia edilen 4 yaşındaki Zübeyde Tan, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Olay, Antalya Kepez ilçesi Şelale Mahallesi Ekin 2 Sitesi A Blok’ta meydana geldi. Pınar ve İlhami Tan çiftinin ikiz çocuklarından Zübeyde Tan’ın 3 gün önce gribal enfeksiyon kaptığı iddia edildi. Durumun ağırlaşması üzerine anne babası tarafından hastaneye kaldırılan Zübeyde Tan’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Zübeyde Tan’ın ölümünün şüpheli olduğunu değerlendiren polis ekipleri, Pınar ve İlhami Tan çiftinin ifadesi almak için polis merkezine götürdü. Tan çiftinin ifadeleri alınırken evlerinde de polis ekipleri tarafından inceleme yapıldı. İncelemede herhangi bir suç bulgusuna rastlanamadı. Zübeyde Tan’ın cesedi üzerinde yapılan ilk incelemede gribal enfeksiyona bağlı yüksek ateş ve ishal olduğu tespit edildi. Zübeyde Tan’ın bu nedenle hayatını kaybetmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Reklam
Reklam

Aynı mahallede oturan anneanne Gülsüm Balkır da torunun sabah saatlerinde ateşlendiğini, bu nedenle babası tarafından doktora götürüldüğünü söyledi.

Gülsüm Balkır olayı şöyle anlattı: “Uzun zamandır hastaydı. Gribi geçmişti. Bazen iyi oluyordu. Bazen de kötüleşiyordu. Sabah ateşi çıkmış. Annesi (Pınar Tan) aradı. ‘Ağabeyim evdeyse Zübeyde’nin ateşi çıktı. Onu doktora götürelim.’ dedi. Ben de ağabeyini çağırdım Zübeyde’yi babasıyla doktora götürdüler. Sonra aradık öldüğünü öğrendik.”

Zübeyde Tan’ın kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netleşecek.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz